fbpx
Srijeda , 22 Maja 2024

Vučićeva zaštitinica ostala bez alata: Jeleni Karleuši blokiran Instagram zbog govora mržnje, vrijeđanja Bošnjaka, Crnogoraca, Hrvata…

Jеlеna Karlеuša, koja jе na Instagramu imala višе od dva miliona pratilaca, a svoj profil rеdovno koristila kako bi objavljivala retuširane slikе i u posljеdnjе vrijеmе svе čеšćе govor mržnjе, ostala jе bеz istog, potvrdio jе njеn mеnadžеr Zoran Birtašеvić na Tvitеru / X-u.

Brisanjе njеnog naloga dogodilo sе nakon što jе tokom posljеdnja dva dana nеprеstano imala izlivе govora mržnjе na nacionalnoj i vjеrskoj osnovi prеma građanima Crnе Gorе. Nеgirala jе suvеrеnitеt tе državе, vrijеđala državljanе Crnе Gorе, nazivala ih еkstrеmistima i prijеtnjom po Srbе i Srbiju, a za kraj, tražila jе i svojim pratiocima da prеkinu da ljеtuju u Crnoj Gori.

Povod za salvu uvreda je podrška Crne Gore UN-ovoj rezoluciji o genocidu u Serbrenici.

“Svakom Crnogorcu je deda Srbin, svakom Hrvatu je deda ubijao Srbe, svakom Bošnjaku deda nije došao ni iz Turske ni iz Saudijske Arabije jer smeta ono IĆ i razumijevanje srpskog jezika, a svakom Albancu s Kosova je deda bio u plemenskoj bandi koja je napadala srpsku vojsku koja se povlačila ka Grčkoj u Prvom svjetskom ratu…”, navela je pjevačica u jednoj od svojih uvredljivih objava .

Karleuša je nekada važila za liberalnu osobu i sama je ukazivala na zločine. Naročito je emotivna bila kada je u pitanju genocid u Srebrenici.

“Koliko treba vremena da se ubije 8372 ljudi? Malo vremena i mnogo mržnje, bezumlja i zla! Zar je moguće da se to desilo? ” pisala je Karleuša u doba kada je bila oponent režima u Srbiji, a prije svega predsjednika te zemlje Aleksandra Vučića.

Karleuša je naglo promijenila kurs i postala jedan od najsrčanijh pristalica režima, sve su naravno ispratili masni ugovori sa državnim firmama.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković u svome je obraćanju u Skupštini ukazao da je dobila veliku količinu novca.

“Jelena Karleuša je prvo dobila 300 hiljada eura, pa u maju još 1.450 hiljada eura, a dogovor sa vlastima je da dobije milion i po evra za određene projekte koje je imala. Čak je i sam predsjednik Vučić potvrdio da to nije nikakav problem ako MTS sponzoriše album jer on to radi u službi marketinga”, kazao je Stanković.

Tako je Karleuša postala “veliki bot”, sada, doduše, bez Instagram profila

Pročitajte i ovo

Mali gest, veliko srce: Plemenitost malene Fatime iz Kiseljaka

Fatima Mujić, učenica III-3 iz Gromljaka kod učiteljice Almire Dahije, je djevojčica koja se izdvaja …