fbpx
Subota , 18 Maja 2024

Održan mektebski turnir u fudbalu u Fojnici

Sporstka sala u Fojnici je danas bila domaćin spektakularnog mektebskog turnira u fudbalu, okupljajući mektebe iz čitavog medžlisa. Ovaj nezaboravni događaj nije samo bio prilika za takmičenje, već i za zajedništvo, fair play i spomen na jednog od svojih preminulih članova.

Svi mektebi su dali svoj maksimum, ali je ekipa iz Prokosa zasluženo odnijela prvo mjesto, dok je drugo mjesto pripalo ekipi Ostružnice, a treće mjesto ekipi Gornje Mahale. Međutim, pravi duh sportskog nadmetanja vidljiv je u gesti fair playa koju je demonstrirala ekipa Rizvići, kojoj je dodijeljena posebna nagrada za sportsko ponašanje i poštovanje protivnika.

Prije početka turnira, prisutni su se sjetili Imrana Džafića, člana zajednice koji je prerano preselio, uz zajedničko učenje Fatihe kao znak sjećanja i poštovanja prema njemu.

Ovaj uspješan događaj ne bi bio moguć bez neumornog rada i podrške mnogih. Posebne zahvale idu Općini Fojnica i g. Sabahudinu Klisuri, Reumalu i direktoru g. Aliji Mukači, Drinić Company-u g. Adisu Driniću, frizerskom salonu Šljivo, Admiru Kariću, Parfumeriji Xanthi i Color Artu.

Mektebski turnir u Fojnici nije samo sportsko takmičenje, već i prilika za zajedništvo, poštovanje i sjećanje na one koji su nas prerano napustili. Nestrpljivo iščekujemo sljedeću godinu kako bismo ponovno okupili ove mlade sportiste i nastavili tradiciju koja iz godine u godinu jača našu zajednicu.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila KURTA (Muniba) MUNEVERA rod. FEJZIĆ iz Fojnice – Ostružnica

Na Bolji svijet je preselila KURTA (Muniba) MUNEVERA rod. FEJZIĆ iz Fojnice – Ostružnica. Preselila …