fbpx
Nedjelja , 26 Maja 2024

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom prestaje sa radom.
Na ulaznim vratima pekare zakačeno je kratko saopćenje u kojem se kupci informišu o novim poslovnim potezima kompanije.”Poštovani kupci, obavještavamo vas da poslovna jedinica ‘Manja Koševo’ prestaje sa radom. posljednji radni dan poslovnice je 26. april 2024. godine. Vaša Manja”, naveli su.

Nezadovoljstvo građana pekarom “Manja” u Sarajevu prije svega je proizilazilo iz javnih nastupa vlasnika lanca pekara Manja Saše Trivića koji je na društvenim mrežama nemali broj puta veličao ratne zločince poput Ratka Mladića.

Izlozi nekoliko pekara Manja u Sarajevu oštećeni više puta, a Trivić je izjavio kako polovina njegovih problema proističe iz statusa na društvenim mrežama.

“Mnogi su mi rekli da moram da se maknem odatle. Svjestan sam toga. Genetika je takva. Imam potrebu da kažem šta mislim. U suprotnom se osjećam zarobljeno. Bar pola mojih životnih problema dolazi zbog Twittera. Znam da pretjerujem. Kad nema dijaloga, onda postoji Twitter. To je moj vapaj za razgovorom”, poručio je.

Posljednji status koji je razljutio javnost bio je onaj iz sredine decembra 2023. godine kada je Trivić ušao u raspravu s korisnicima društvene mreže X povodom izbora u Srbiji.

“Samo da javim ovima iz Srbije što nas mrze da smo mi za njih najveće izvozno tržište. Pripazite malo kada se svađate i kada pljujete svoje najbolje kupce. Poslije ovolike pljuvačine po nama Srbima iz BiH opozicija je zaslužila da svi uzmemo državljanstva i da svi organizovano glasamo protiv njih. Treba ih ‘satrati’ da nikada nemaju nikakvu šansu”, napisao je Trivić.

Njegov komentar povukao je za sobom niz rasprava, a jedan od korisnika ove društvene mreže odgovorio je Triviću.

“Da li to hoćete i u Srbiji da napravite novu Srebrenicu, e pa neće moći”, stoji u komentaru.

Komentar Trivića izazvao je upravo i najviše reakcija.

“U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se”, poručio je tada.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća u 94. godini života. Ukop i misa zadušnica …