fbpx
Ponedjeljak , 6 Maja 2024

Kiša iznenadila posjetioce Zelene pijace u Fojnici: Prodavci zadovoljni interesovanjem, ali se žale na zimske mjesece

Kiša je iznenadila posjetioce Zelene pijace u Fojnici danas, raspršujući gužvu koja obično vlada među kupcima. Iako je nevrijeme obeshrabrilo neke od planiranih posjeta, prodavci su izrazili zadovoljstvo interesovanjem tokom današnjeg dana.

Na štandu kod Zilke Mukače, jagode su bile glavni hit, sa cijenom od 6 KM po kilogramu, dok je kupus privukao pažnju po cijeni od 1,5 KM po kilogramu. “Unatoč kiši, bilo je dosta zainteresiranih za naše proizvode. Jagode su posebno tražene, a kupci su cijenili svježinu našeg povrća”, rekao je Mukača.

Ešref Hasanhodžić-Kudo ponosno je pokazivao svoja domaća kokošja jaja, izrazivši zadovoljstvo što su kupci prepoznali kvalitetu. Školjka od 30 jaja iz njegovog gazdinstva nudila se po cijeni od 15 KM, što je privuklo pažnju ljubitelja domaćih proizvoda.

Elvedina i Nermin Behlil istakli su bogat asortiman suhomesnatih proizvoda, posebno pečenice koja je bila hit među posjetiocima. “Iako je kiša malo uticala na broj posjetilaca, zadovoljni smo interesovanjem za naše proizvode. Nadamo se da će se vrijeme poboljšati u narednim nedjeljama”, rekao je Behlil.

Iako je kiša iznenadila posjetioce, prodavci su se žalili na lošu posjećenost tokom zimskih mjeseci. “Zima je uvijek izazovna za nas. Nadamo se da će dolazeće proljeće donijeti veću posjećenost i bolje poslovne rezultate”, rekao je jedan od prodavaca.

Unatoč nevremenu, Zelena pijaca u Fojnici ostaje omiljeno mjesto za kupovinu svježih poljoprivrednih, mliječnih, suhomesnatih i tekstilnih proizvoda, kao i raznih drugih proizvoda koji se nude svake srijede.

Pročitajte i ovo

Srebrenička majka Fazila Efendić, kojoj je danas pozlilo u Potočarima, prebačena u Sarajevo: Odmah joj pritekli u pomoć Fojničani koji su bili na licu mjesta

Ispred Memorijalnog centra u Potočarima danas se odvijala prava drama, nakon što je jednoj ženi …