Trećestepenom presudom Suda BiH u predmetu Dženan Memić, Alisa Mutap je pravosnažno osuđena na zatvorsku kaznu od 2,5 godina, dok je policijski službenik Hasan Dupovac oslobođen.

Podsjetimo, mladić Dženan Memić stradao je u februaru 2016. godine pod još nerazjašnjenim okolnostima.

Nakon osam godina od smrti mladića glavno pitanje javnosti je zašto otac Muriz Memić ne otkriva imena ubica, a za koje tvrdi da ih zna.

Na to pitanje je odgovorio za portal Klix.

Upitan da li zna imena ubica, Memić odgovara da je za njih saznao nekoliko dana nakon događaja u kojem je stradao Dženan.

“Ja nisam toliko neozbiljan da sve vrijeme pričam da nešto znam, a da ne znam. Ja neću ispuniti građanima želju da ja sad kažem ko je ubica i da se o tome priča na kafi dva-tri dana i završeno. Tužilaštvo BiH ima imena. Ja sam za ime ubice saznao nekoliko dana nakon događaja. Onda sam, poslije toga, dobio službenu zabilješku iz MUP-a od jedne osobe koja je tamo zaposlena i koja mi je to poslala preko posrednika”

Odgovorio je i na pitanje zašto ne želi reći ime ubice.

“Zato što ću uzeti pravdu u svoje ruke. Ne mogu ja ljudima reći imena. Mogu objasniti građanima da država ima službenu zabilješku s imenima počinilaca, imam je i ja. Ja vidim da ova država to neće uraditi, a na kraju ću to uraditi ja. A, neka građani ne očekuju hoću li to uraditi danas ili sutra. Majka Davida Dragičevića je u Banjoj Luci rekla ko je udavio Davida. I šta se desilo? Ništa. Ja znam ko ove komentare piše i ko od mene traži da napišem ime. Imena počinilaca zna i Alisa Mutap, njoj su obećali ogroman novac da ‘odleži’ ovu kaznu, samo da ne kaže imena. Uskoro ću iznijeti još detalja, čisto da zadovoljim želje građana, ali znam da neću dobiti ništa”, rekao je Memić.

Memić tvrdi da se ime sve ove godine nije saznalo zato što su “u igri milioni”.

“Više miliona je dato. Jedan čovjek mi je u emisiji rekao ‘ja nudim milion da se otkrije’. Ja bih ga sad pitao – zar ga nisi već dao?”, govori Memić aludirajući na Aliju Budnju i emisiju Face to Face kod Senada Hadžifejzovića.

Čitav intervju pročitajte ovdje.

pixel