fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Austrijski medij tvrdi da je našao ženu sa snimka iz Beča: U paklu sam od nedjelje

Austrijski list Kosmo tvrdi da je uspio pronaći jednu od žena za koje se sumnja da je na snimku za koji se sumnja da se na njemu nalazi nestala dvogodišnjakinja Danka Ilić iz Srbije u društvu dvije žene.

Nakon što je Srbin koji živi u Beču snimio snimak na kojem se navodno vidi mala Danka Ilić iz Srbije sa dvije žene za koje tvrdi da su Rumunke, za djevojčicom iz Srbije počela je potraga u ovom gradu, ali i širom Evrope.

Fotografije i video snimci sumnjivih žena u blizini tramvajske stanice dijele se danima.

List Kosmo tvrdi da je uspio pronaći jednu od žena za koje se sumnja da je na snimku i dobili su izajvu jedne od njih.

“Šta da im kažem? U paklu sam od nedjelje! Bila sam u Welsu kada sam tokom noći dobila nekoliko poruka da se video sa mojom slikom dijeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da me traže zbog nestalog djeteta.Odmah sam u nedjelju otišla u policiju u Welsu i zatražila pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Jučer sam otišla u policiju u 21. okrug, zamolila sam ih da mi pomognu i zaštite me, zaštite moje dijete i majku. Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice lako prepoznato u svim medijima. Bila sam jako uplašena, ne znam šta da radim, plašila sam se da ću izgubiti posao”, rekla je za Kosmo.

Ona je rekla da se najviše plaši šta bi joj se moglo dogoditi ako je neko prepozna na ulici.

“Užasno je ovo kroz šta ja prolazim! Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Voljela bih da pronađu dijete iz Srbije. Ali sto ja sa majkom proživljavam je isto tako strašno! Sad mi je policija došla kući, sve sam im rekla i na kraju su se izvinili za patnje koje sam pretrpjela. Tražili su da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim ovu priču iza sebe i trudim se da je zaboravim”, rekla je mlada Rumunka za austrijski list.

Još uvijek nema zvanične potvrde da li se zaista radi o ženi sa predmetnog videa.

Austrijska policija još nije komentarisala njene tvrdnje.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …