fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Nevjerovatno na šta Vlada KS troši 14 miliona KM!!!

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto obznanio je da Vlada KS kreće u realizaciju tri kapitalna projekta, a sredstva će biti osigurana kreditnim zaduženjem.

Vlada KS kreće u pregovore sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj radi osiguranja kredita za realizaciju projekata izgradnje tramvajske pruge Ilidža-Hrasnica, obnove voznog parka za tramvajski saobraćaj, kao i za projekt “Adaptivno upravljanje saobraćajem”.

U sastav tima za vođenje pregovora s EBRD-om imenovani su ministri finansija i saobraćaja KS Davor Čičić i Adnan Šteta.

 

Zanimljivo, čak sedam miliona eura bit će izdvojeno za adaptivno upravljanje saobraćajem, što će značiti, kako je premijer najavio, da će tramvajski saobraćaj prolaziti neometano i da će im na semaforima na raskrsnicama uvijek biti zeleno svjetlo. Ministri Čičić i Šteta koji nisu odgovarali na naše pozive, nisu detaljnije pojasnili i obrazložili ovaj projekat, niti kako je on ustvari zamišljen. Sve što znamo je da će to građane koštati čak 14 miliona maraka, a premijer Forto nam je rekao da se obratimo ministru Šteti za više informacija.

Da li se planiraju izvoditi neki infrastrukturni radovi tokom realizacije ovog projekta, također nije poznato.

Vlada javnosti nije predstavila nikakav plan projekat, a izostalo je i mišljenje stručnjaka, osim šture najave i premijerovog laičkog objašnjenja kako bi to trebalo izgledati. Zašto je potrebno čak 14 miliona marka za realizaciju ovakvog projekta, ni riječi.

faktor.ba

Pročitajte i ovo

Aferim: Donirala bubreg voljenom Adnanu i tako mu spasila život

Život je otvorena prazna knjiga u kojoj vrijeme piše stranice gusto kucanog teksta i svjedoči …