fbpx
Utorak , 30 Aprila 2024

Prelijepa priča iz Travnika: Učenica organizovala iftar za svoj razred, iftarile kolege različitih konfesija

Proteklog četvrtka u Mješovitoj srednjoj tehničkoj školi Travnik, odjeljenje IV-5 je postalo svojevrstan centar  zajedništva dok su učenici različitih konfesija uživali u zajedničkom iftaru, organiziranom od strane jedine učenice u ovom odjeljenju, Džane Hajrić.

U tom odjeljenju, želja za zajedničkim obrokom njenih kolega i razrednika Adnana Selmića, potaknula je ovaj poseban događaj. Kroz ovaj gest, učenici su demonstrirali sav raskoš prijateljstva, sloge i poštovanja, istovremeno rušeći predrasude i barijere koje se često povezuju s različitostima.

Naglasak je stavljen na važnost tolerancije, razumijevanja i uvažavanja među mladima, jer je njihova sposobnost da prepoznaju vrijednost u drugima ključ za izgradnju bolje budućnosti. Ovaj događaj u MSTŠ Travnik svjedoči o tome kako prijateljstvo ne poznaje granice, te kako različitosti mogu biti snaga koja nas povezuje, a ne razdvaja. To je naš Travnik.

Travnicki.INFO

 

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …