fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Renovirana džamija u Dusini: Almin Varka i Rafet Mustafić kupili i novi luster

U srcu ruralnog kraja kod Fojnice, u selu Dusina, zajedničkim naporima i finansijskim doprinosima, lokalna zajednica je izvršila značajne radove na restauraciji i renoviranju svoje džamije. Ovaj hvale vrijedan poduhvat nije bio samo lokalni napor, već je privukao pažnju i podršku šireg kruga ljudi.

Džematlije iz Dusine su svojim predanim radom i novčanim sredstvima omogućili obnovu vjerskog objekta koji ima duboko ukorijenjenu važnost u njihovom svakodnevnom životu. Međutim, ovom plemenitom činu pridružili su se i sugrađani iz Fojnice, ali i oni koji su živeći u dijaspori zadržali vezu s svojim rodnim gradićem.

Posebno se ističu Almin (Hašim) Varka iz Ragala i Rafet (Šaban) Mustafić iz Berlina, Njemačka, čija je finansijska podrška bila izuzetna za uspješan završetak projekta.

Njihova velikodušnost nije ostala neprimijećena, posebno jer su se odlučili za kupovinu lustera koji će obogatiti unutrašnjost džamije.

Ovaj primer solidarnosti, saradnje i povezanosti s tradicijom i zajednicom, ne samo da je osnažio lokalnu zajednicu Dusine već je poslužio kao podsjetnik o važnosti međusobne podrške i brige za zajedničko dobro.

Projekti poput ovog ne samo da obnavljaju fizičke strukture, već jačaju duh zajedništva i povezanosti među ljudima.

Pročitajte i ovo

Teška saobraćajna nesreća u Jehovcu kod Kiseljaka

Sinoć oko 22:30h, na putu kroz mjesto Jehovac, Kiseljak, dogodila se teška saobraćajna nesreća koja …