fbpx
Subota , 27 Aprila 2024
default

Lepenica: Kod vozača pronađeno vatreno oružje i droge speed i cannabis

Dana 05.03.2024.godine oko 16,10 sati u mjestu Lepenica, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Opel, kojim je upravljao S.Č. rođen 1990.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen R.M. rođen 1994.godine, obojica iz Sarajeva. Tom prilikom, kod vozača je pronađeno vatreno oružje – pištolj, marke Crvena Zastava i 7 komada pripadajuće municije 7,65 mm, dok je kod suvozača pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge cannabis i speed.

Istog dana, oko 20,00 sati u ulici Ciglana, općina Bugojno, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Bugojno izvršili su kontrolu i pregled osobe N.M. rođen 1984.godine iz Bugojna. Prilikom kontrole, isti je dobrovoljno predao jedan papirni zamotuljak sa sadržajem zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa doumentovanjem i dokazivanjem krivičnih djela „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ i „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“.

MUP SBK/KSB

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …