fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

“Posudio” golfa od vlasnika kojem je ukrao ovce, pa kad je prodao životinje vratio auto

Kako se dodaje, nakon tog je golfa vratio oštećenom, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 180 KM.

Prijedorsko Okružno javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv B.R. koja ga tereti da je od oštećenog krišom “posudio” golfa u kojeg je stavio ovcu i ovna koje mu je ukrao, pa kada ih je prodao, vratio je mu je automobil.

Naime, optužnica ga tereti da je krivično djelo krađa počinio između 06. i 07. novembra 2019. godine od 17 časova do 06.30 časova, u mjestu Poljavnice.

“Pod okriljem noći neopaženo je došao do nezaključanog objekta – štale vlasništvo oštećenog, prišao golfu 2 crvene boje, koji je bio otključan i u kojem se nalazio ključ za pokretanje i upalio ga”, navodi se u optužnici.

Potom je, prema navodima optužnice, iz štale uzeo prvo jednu ovcu, težine oko 80 kg vrijednosti oko 250 KM, koju je stavio u vozilo i odvezao, te je prodao jednoj osobi za 80 KM.

Nakon toga se vozilom ponovo vratio do objekta, gdje je zatim uzeo jednog ovna, težine oko 80 kg u vrijednosti oko 250 KM, te ga stavio u vozilo, odvezao i prodao istoj osobi za 100 KM. Obe životinje su vlasništvo oštećenog”, navodi se u optužnici.

Kako se dodaje, nakon tog je golfa vratio oštećenom, a sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 180 KM.

Pročitajte i ovo

Hadž će ove godine obaviti 14 Fojničana i Fojničanki

Nešto više od mjesec dana je ostalo do obavljanja 5. islamske dužnosti, hadždža. Sa fojničke …