fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Svečano ozvaničen početak radova na izgradnji ginekološko-dječijeg dispanzera u Fojnici

Danas je u Fojnici obilježen početak radova na izgradnji ginekološko-dječijeg dispanzera sa radiološkom dijagnostikom u Domu zdravlja Fojnica.

Ceremoniju su svojom prisutnošću uveličali brojne ličnosti iz fojničkog političkog života, ali i gosti iz Busovače i Kiseljaka.

Ovaj izuzetno važan projekat predstavlja značajan korak naprijed u naporima lokalne zajednice da unaprijedi zdravstvenu zaštitu, posebno žena i djece.

Vrijednost prve faze projekta iznosi 250 hiljada KM, a planiran je završetak 1. faze u roku od 5 mjeseci.

“Finansiranje ovog projekta omogućila je Vlada Srednjobosanskog kantona i Ministarstvo zdravstva, što jasno pokazuje njihovu predanost unapređenju zdravstvene infrastrukture i pružanju kvalitetnijih usluga građanima” – istakao je direktor Doma zdravlja Jusuf Zuka.

Završetak radova na dispanzeru će imati veliki uticaj na zajednicu, pružajući bolju dostupnost ultrazvučne dijagnostike i osiguravajući veću privatnost pacijenticama, što je od izuzetne važnosti za njihovu udobnost i povjerenje.

U posljednje dvije godine, veliki su napori uloženi u opremanje i modernizaciju Doma zdravlja, s naglaskom na nabavku najsavremenije medicinske opreme. Ovaj projekat predstavlja nastavak investiranja u zdravlje i dobrobit zajednice, a nosioci svih ovih projekata su direktor Jusuf Zuka i glavni medicinski tehničar Almir Zuka.

Prisutnima se obratio i načelnik opštine Fojnica Sabahudin Klisura koji je kazao da mu je ovo jedan od dražih projekata u posljednjih osam godina te je najavio i radove na budućoj zgradi Policijske stanice Fojnica u vrijednosti 2,5 miliona KM.

”Ovim radovima će uži dio jezgre grada u narednih nekoliko mjeseci dobiti nove obrise” – zaključio je načelnik Klisura.

U nastavku pogledajte fotografije…

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …