fbpx
Srijeda , 22 Maja 2024

Uhapšena osoba u Kiseljaku zbog posjedovanja droge

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

 

Dana 19.02.2024.godine oko 10,30 sati u mjestu Kruščica, općina Vitez, policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Jedinice za specijalističku podršku su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres porodične kuće koju koriste V.H. rođena 1953.godine i A.H. rođen 1993.godine. Prilikom pretresa, kod istih su pronađene određene količine materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis, kao i dva plinska pištolja sa pripadajućom municijom.

 

 

 

 

Istog dana, oko 15,00 sati u ulici Žitarnica, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije izvršili su kontrolu osobe A.I. rođen 1977.godine iz Travnika. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao određenu količinu zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

 

Uspješnu akciju izveli su i policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, koji su istog dana izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke VW Passat, kojim je upravljao S.M. rođen 1991.godine iz Lukavca. Tom prilikom, kod istog je pronađena  određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

 

U saradnji  sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Pročitajte i ovo

Kenan ima 17 godina i postao je hafiz: Hafiska dova mu proučena na mamin rođendan

U džematu Sultan-Fatihove (Careve) džamije u Sarajevu jučer je proučena hafiska dova mladom hafizu Kenanu Muloviću. …