fbpx
Nedjelja , 26 Maja 2024

Fadila sa 59 godina za 3 mjeseca savladala sufaru i završila prvu hatmu

Fadila je majka tri odrasle kćerke. Kao majka, domaćica, supruga imala je mnogo obaveza. Kada je suprug došao u penziju i njene obaveze su bile manje tako da je pronašla i više vremena za sebe. Arapsko pismo odnosno sufaru savladala je za tri mjeseca sa mentoricom Sumejom Ramić. Bila je polaznica halke Kur’ana u MIZ Kalesija i sa ostalim članicama završila prvu hatmu. Sretna je, kaže, što je za mentoricu imala Sumeju koja na stručan način prenosi znanje onima koji isto žele savladati.

“Rodom sam iz Podrinja, okolina Zvornika. Odrasla sam u pobožnoj porodici a udala sam se u hodžinsku porodicu gdje se ponaša po islamskim načelima. Veliku podršku da naučim arapsko pismo imala sam od supruga koji je radio kao učitelja a kako sam rekla sada je u penziji. Također, velika podrška su mi i moje kćerke koje već znaju arapsko pismo i hvala Bogu uče Kur’an” kazala je Fadila za portal NEON Televizije.

Naša sagovornica dodaje da je sretna i zadovoljna. Željna sličnih aktivnosti poput pomenute halke te druženja sa hanumama koje imaju ista interesovanja.

U džematima širom Bosne i Hercegovine kao i na podršju MIZ Kalesija organizuju se kursevi arapskog pisma za odrasle, što se pokazalo kao jako dobra aktivnost jer takvi kursevi imaju sve više polaznika. Bez obzira na godine, kada se ima čist nijet i želja sve je moguće kažu nam piše ntv.ba

Pročitajte i ovo

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća u 94. godini života. Ukop i misa zadušnica …