fbpx
Ponedjeljak , 15 Jula 2024

Dijete u sarajevskom vrtiću zadobilo povrede na neutvrđen način: Policija sve istražuje, roditelji tvrde da vrtić sve “zataškava”

U sarajevskom vrtiću “Žubor” u naselju Vojničko/Saraj Polje roditelji jedne djevojčice prije nekoliko dana proživljavali su pravu dramu. Dobili su poziv iz vrtića putem kojeg su obaviješteni da su na osamnaestomjesečnoj djevojčici vidjeli neutvrđene povrede. Roditelji su došli po dijete i odveli je na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Kako je za N1 ispričao otac djevojčice Irfan Hasković, nakon što su ju odveli na KUM tamo su dobili ozljedni list i konstatovane su joj povrede.

“Ljekari su utvrdili povrede na licu i ramenu, od noktiju. Na dijete je izvršen napad, ne znamo od koga. Otišli smo u vrtić, i tamo sve negiraju. Kontaktirali smo prvo saobraćajnu policiju Policijske stanice Dobrinja, pa je potom cijeli slučaj prebačen na PU Novi Grad Sarajevo u Švrakinom Selu. Mi smatramo da se nešto prikriva jer nam govore nebulozne priče”, kazao je Hasković za N1.

Hasković nam je ustupio fotografije djevojčice te čitatelje upozoravamo na uznemirujući sadržaj.

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Ustupljena fotografija

Iz MUP-a Kantona Sarajevo su za N1 kazali da rade na ovom slučaju i to u saradnji sa sarajevskim kantonalnim tužilaštvom.

Dana 08.02.2024.godine oko 17.30 sati u PU Novi Grad pristupio je građanin I.H. koji je prijavio da je od strane odgajateljice u vrtiću “Žubor”, ulica Teheranski trg, područje općine Novi Grad, obaviješten putem telefona da su na njegovom djetetu primijećene povrede koje su nastale na neutvrđen način. Prijavitelj je dijete odveo na ljekarski pregled, nakon čega je pristupio u PU Novi Grad, gdje su policijski službenici obavili razgovor i sačinili službenu zabilješku. Policijskim službenicima je prijavitelj predao i ljekarski nalaz djeteta, o čijem sadržaju, s obzirom na činjenicu da je riječ o djetetu, Uprava policije ne može iznositi detalje. Policijski službenici su odmah obavijestili dežurnog tužioca KTKS, koji je izdao usmenu naredbu da se prijavitelj I.H. sasluša na Zapisnik o saslušanju svjedoka i da se u službene prostorije PU Novi Grad, u svojstvu svjedoka, pozovu vaspitačice predmetnog vrtića, a što su policijski službenici i uradili. Dana 09.02.2024. godine o svim utvrđenim činjenicama, kao i o prikupljenom operativnom materijalu, obaviješten je dežurni tužilac KTKS koji je naložio da se cjelokupni prikupljeni operativni materijal dostavi Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo na uvid i tužilačku odluku”, saopćeno je za N1 iz MUP-a KS.

U sarajevskom kantonalnom tužilaštvu su samo kratko kazali da čekaju da MUP KS dostavi izvještaj kako bi nastavili rad na ovom predmetu.

Iako smo tražili odgovore na postavljena pitanja u Javnoj ustanovi “Djeca Sarajeva”, kratko nam je rečeno da su zaprimili naš upit, ali na isti nisu odgovorili. Također, nisu odgovarali ni na telefonske pozive obavljene do objave ovog teksta.

Roditelji djevojčice kažu za N1 da su istrajni da se ovaj slučaj rasvjetli i da u konačnici bude utvrđeno kako je njihova djevojčica zadobila povrede.

“Žubor” je jedan od novijih vrtića u Sarajevu. Nakon što je prethodno na ovoj lokaciji bio Biro za zapošljavanje Novog Grada Sarajevo, prije četiri godine ponovo je otvoren vrtić u kojem se nalaze dvije odgojne grupe za djecu uzrasta od jedne do tri i od tri godine do polaska u školu.

Preuzeto sa N1

Pročitajte i ovo

Irnela Stošić ima rak koji je metastazirao, a i suprug joj je teško bolestan: Pomozimo joj u liječenju

Irnela Stošić iz Mostara je u životnoj opasnosti zbog metastaza raka maternice. Pozivom na 17043 …