fbpx
Petak , 29 Marta 2024

U BiH stiže velika promjena vremena: Danas čak 37 stepeni, a sutra…

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo pretežno sunčano vrijeme.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, temperature zraka u 14 sati kretale su se od 15 stepeni na Bjelašnici, do čak 37, koliko je izmjereno u Mostaru. 

Samo stepen niže bilo je u Stocu, u Grudama je u to vrijeme bilo 35, Širokom Brijegu i Trebinju 34, Drvaru i Zenici 32, a u Neumu i Sarajevu 31 stepen.

Ipak, ovako sunčano vrijeme neće potrajati dugo.

Već sutra u Bosni očekuje se nestabilno vrijeme.

Širom Bosne su izgledni pljuskovi i grmljavina. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano vrijeme. U poslijepodnevnim satima pljuskovi su mogući u sjevernim područjima Hercegovine. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 32 do 37°C”, prognoziraju iz FHMZ.

U Sarajevu će prije podne biti pretežno sunčano vrijeme. Više oblačnosti u drugoj polovini dana. U poslijepodnevnim i večernjim satima moguć je pljusak kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE

Na Bolji svijet je preselila MUDERIZOVIĆ (rođ. Bukvić) FATA – FATIMA IZ FOJNICE. Preselila je …