fbpx
Utorak , 23 Jula 2024

Zapamtite ime ovog dječaka – Ishak, Hafiz je Kur’ana i ima samo 14 godina

Posljednje džuzeve Časnoga Kur’ana pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 26. jula 2023./8. muharrema 1445., proučio Softić Ishak iz Kozarca čime je zvanično stekao časnu titulu hafiza Kur’ani-kerima i tako postao najmlađi hafiz iz Bosanske Krajine koji je uspješno završio hifz pred Komisijom.

Hafiz Ishak je sin h. Hajrudina i Sabine. Rođen je 2009. godine u Sloveniji. Završio je sedmi razred osnovne škole u Kozarcu. Polaznik je mekteba džemata Kamičani i škole hifza koju vodi njegov muhaffiz hafiz Amir-ef. Mahić. Hifz je počeo učiti početkom 2017. godine, kada je bio učenik prvoga razreda osnovne škole da bi učenje Kur’ana napamet okončao 15. jula 2021./5. zul-hidždže 1442.H, kada je imao 11 godina. Naredne dvije godine posvetio se temeljitoj sistematiziciji cjelokupnoga Kur’ana i pripremama za izlazak na Komisiju za hifz.

Hifz je polagao u periodu od 12. do 26. jula 2023. godine pred komisijom u sastavu: hafiz dr. Mensur-ef. Malkić, hafiz Haso-ef. Popara, hafiz mr. Salih Halilović, hafiz mr. Sadrudin Išerić i hafiz mr. Hamza-ef. Lavić.

Pročitajte i ovo

Fantastična ponuda za savršeno ljeto: Robot LJETNI KATALOG!

🌞✨Robot LJETNI KATALOG! 🌴🕶️ Pripremili smo za vas sve što vam je potrebno za savršeno …