fbpx
Srijeda , 24 Aprila 2024

Nije želio da javnost sazna – Veliko srce bh. spasioca: Nagradu od 5.000 KM donirao narodu Turske

Iako nemamo njegovu saglasnost ovo ipak moramo da objavimo. Naš pripadnik Miroslav Vujanović uplatio je građanima Republike Turske kompletan iznos od 5000 KM koji je dobio od predsjednika Republike Srpske, kažu iz GSS-a Bijeljina.

Miroslav Vujanović, pripadnik Gorske službe spašavanja (GSS) Bijeljina, donirao je 5.000 KM kao pomoć narodu Turske pogođenom raznornim zemljotresima.

Miroslav je, inače, kao pripadnik GSS-a boravio u Turskoj te je zbog toga, kao i ostali pripadnici, nagrađen sa 5.000 KM.

Pripadnike Civilne zaštite RS-a nagradio je predsjednik RS-a Milorad Dodik. Nagradu će dobiti svi spasioci koji su bili u Turskoj.

Ipak, Miroslav nije želio za sebe zadržati taj novac već je odlučio da ga proslijedi narodu kojem je on prijeko potreban. O ovom činu oglasili su se i iz GSS-a Bijeljina uprkos tome što Miroslav nije želio da se o ovome priča u javnosti.

– Iako nemamo njegovu saglasnost ovo ipak moramo da objavimo. Naš pripadnik Miroslav Vujanović uplatio je građanima Republike Turske kompletan iznos od 5000 KM koji je dobio od predsjednika Republike Srpske i kako nam je rekao u razgovoru zahvalan je predsjedniku što mu je dao mogućnost da može i na ovaj način bude od pomoći nastradalom stanovništvu Republike Turske. Svaka čast brate ti si naš ponos, kažu iz Gorske službe spašavanja Bijeljina.

Pročitajte i ovo

Policija PS Fojnica legitimiše sve učesnike saobraćaja u naselju Ostružnica

Policijska stanica Fojnica angažovana je u intenziviranju kontrola saobraćaja, s posebnim naglaskom na suzbijanje vožnje …