fbpx
Ponedjeljak , 4 Marta 2024

Tužan dan u Konjicu: Na ahiret preselio Harun Cokoja, imao je samo 23 godine

Harun Cokoja, mladi košarkaš iz Konjica preminuo je danas u 23. godini života.

Vijest su potvrdili iz KK Konjic.

Dženaza mladiću će se klanjati u ponedjeljak iza ikindije namaza u 14.30 sati, kod Repovačke džamije u Konjicu, a bit će ukopan u haremu Musala.

Za Harunom tuguju brat, sestra, roditelji, ali i ostala mnogobrojna rodbina, komšije, prijatelji.

– Vijest odlasku našeg Haruna me je doslovno pokosila, jer iako smo znali za teško stanje, nadali smo se da će njegov mladi organizam uspjeti nekako sve izdržati. Nažalost, nije bilo suđeno i naš Harun je otišao na bolji svijet kod svog Gospodara, a nama ostaje sjećanje na svaki zajednički trenutak, jer rahmetli Harun je bio takav čovjek, sve je svojim prisustvom činio ljepšim, lakšim i uvijek tu za druge.

– Mogao je biti vrhunski košarkaš, student, sutra uspješan u životu na svakom polju, ali nažalost opaka bolest je to spriječila. Ono gdje je uspio za svog prekratkog života je apsolutna ljudskost i način na koji je mirisom svoje duše utjecao na sve nas koji smo imali sreću da ga poznajemo. Volio je košarku iskreno bez ikakvog interesa kako može da voli samo neko ko je oslobođen svake niske ljudske pobude – napisali su, između ostalog, na Facebook stranici KK Konjic.

Pročitajte i ovo

Preminula je Anđelka Taraba, r. Beblek iz Fojnice

Preminula je Anđelka Taraba, r. Beblek iz Fojnice u 73. godini života. Misa zadušnica bit …