fbpx
Petak , 24 Maja 2024

Otac podvodio maloljetne kćerke: Snimao ih sa muškarcima pa prodavao snimke

Kruševljanin i njegova emotivna partnerka uhapšeni su u Srbiji zbog sumnje da su počinili krivična djela protiv polnih sloboda na štetu njegovih maloljetnih kćerki iz prethodnih brakova, a Osnovno javno tužilaštvo i policija sada imaju mučan zadatak da utvrde da li su neku od njih podvodili, odnosno primoravali na prostituciju.

Slučaj je u fazi preduzimanja dokaznih radnji, a provjerava se da li su počinili neko od krivičnih djela: nedozvoljene polne radnje, distribucija pornografskog materijala ili seksualna eksploatacija.

Policija istražuje emotivne partnere, Kruševljanina i njegovu partnerku, kako bi se utvrdilo ima li elemenata za podizanje optužnice.

Slučaj je izuzetno složen, pre svega zbog rodbinskih veza osumnjičenog i navodnih žrtava.

  • Optužbe su užasne i još uvijek nisu do kraja izdefinisane. Da stvar bude još strašnija, riječ je o kćerkama uhapšenog. Osim što se provjerava da li je neku od njih podvodio, treba utvrditi i da li ih je možda i snimao dok su navodno bile sa muškarcima i te snimke distribuirao. Zasada se intenzivno ispituju sve okolnosti izvršenja više navodnih krivičnih djela – kaže sagovornik blizak istrazi.

Kako se saznaje, postupak je pokrenut kada se jedna od navodno oštećenih djevojaka povjerila majci, bivšoj supruzi osumnjičenog, koja je cijeli slučaj prijavila policiji nakon što joj je kćerka ispričala šta joj se dogodilo. Potom se javila i kćerka osumnjičenog iz drugog braka, odnosno polusestra oštećene.

Policija u međuvremenu počela da provjerava autentičnost svih iskaza, ispituju se svjedoci, a radiće se i dodatna vještačenja i to ne samo psihološko-psihijatrijska, već će se provjeravati i mobilni telefoni kao i svaka komunikacija sa društvenih platformi.

(Blic/ I.S.)

Pročitajte i ovo

Ovo je porodilja Elvira Huskanović koja je preminula u 29. godini života

Ženska osoba E. H. (29) iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. – Dana …