fbpx
Nedjelja , 28 Aprila 2024

U Travniku i Novoj Biloj ove godine rođeno čak 14 beba

Nova godina možda u najboljoj mjeri odražava novi početak uz podatak o novorođenim bebama. U travničkim bolnicama u ovoj godini rođeno je 14 beba, i po tome 2024. godina, između ostalog, obećavajuća.

U Bolnici Travnik u ginekološko – porođajnoj službi rođeno je 6 djevojčica i 2 dječaka. Sami početak godine obilježen je rođenjem blizanki, a nakon toga, tog prvog januara uslijedio je još jedan porod, pa se blizankama pridružila još jedna djevojčica. Dvije djevojčice rođene su i drugog janara a isti dan i prvi ovogodišnji dječak. I danas se nižu te, možda i najljepše informacije iz bolnice, jer do 11 sati u Bolnici Travnik rođeno još dvoje djece; dječak i djevojčica.

U bolnici dr. Fra Mato Nikolić, na porođajnom odjelu za ova tri dana rođeno je 6 beba; 3 dječaka i 3 djevojčice i svi su, baš kako to biva u ovim za roditelje posebnim trenucima donijeli veliku radost u porodice koje su ih željno čekale. Radost je ovo za roditelje, ali i kompletne zajednice, jer ništa drugo ne donosi optimizam kao vjera u nastavak života i to u onom doslovnom smislu kakav je vidljiv svakodnevno u okviru posla vrijednih ekipa koje svjedoče jednom rađanju.

Čestitamo sretnim roditeljima, ali i ljekarima, babicama i medicinarima, kao i kompletnom osoblju. Oni koji rade tako plemenit i odgovoran posao, na izvoru su života i radosti ali i stalnog nastojanja da se taj značajn čin, učine još posebnijim.

Travnicki.INFO

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …