fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Novi detalji ubistva Jasmine iz BiH, majke četvero djece: Ubica kupio oružje za 700 eura

Prema riječima žrtvine porodice, ona je bila prestravljena i jako ga se bojala, i njega i njegove porodice. Njena majka ga se i danas boji, iako je u zatvoru

Austrijski mediji objavili su danas nove detalje krvavog pira koji se desio 21. oktobra, u predgrađu Beča kada je ubijena Jasmina (33), porijeklom iz BiH.

Naime, mlada majka četvoro d‌jece, brutalno je likvidirana hicem u glavu ispred svoje vile. Osumnjičeni je njen bivši partner, tridesetpetogodišnji državljanin Švedske, porijeklom iz BiH, koji se nakon ubistva predao policiji. Mediji su još ranije prenijeli da Jasmina potiče iz dobrostojeće porodice privatnih preduzetnika, dok je osumnjičeni radio kao agent za nekretnine.

Sa žrtvom u vezi 15 godina

Osumnjičeni, iako ima državljanstvo Švedske, preselio se u Austriju kada je bio dijete. Ima jednog sina (17) iz prethodne veze. Sa žrtvom je bio u vezi punih 15 godina, a čak su njen d‌jed i njegova baka u nekom srodstvu.

Njih dvoje su imali četvoro zajedničke d‌jece (9, 20, 12, 13). Prema njegovoj izjavi, sve je bilo idealno i harmonično 13 godina, a onda su nastali problemi. Posljednjih 18 mjeseci njihove veze bile su pravi pakao jer su se stalno svađali. Jasmina se iseljavala iz kuće čak pet puta, krajem avgusta i konačno. On je, navodno, bio izuzetno nasilan i ona ga se panično bojala.

Osumnjičeni je oružje kupio ilegalno dva dana prije zločina, od Afganistanca za 700 eura. Ta dva dana je stalno nosio oružje sa sobom u autu. Tokom saslušanja rekao je da je oružje nosio radi samoodbrane, ali nikada nije želio da je ubije.

Međutim, tog 21. oktobra, on se dovezao do njene kuće u Strasshofu, gd‌je ju je presreo i bukvalno likvidirao hicem u glavu. U međuvremenu, četvoro d‌jece je svjedočilo tragediji. Osumnjičeni je pobjegao, ali se okrenuo u jednom momentu: “Vidio sam da je pala, a onda sam se odvezao u najbližu policijsku stanicu i priznao ubistvo”, rekao je on.

Majka ga se i dalje boji

Prema riječima žrtvine porodice, ona je bila prestravljena i jako ga se bojala, i njega i njegove porodice. Njena majka ga se i danas boji, iako je u zatvoru.

Njegova advokatica Astrid Wagner progovorila je i o mogućem motivu:

“Konačni rastanak, do kojeg je došlo 29. augusta, ga je bukvalno uništio. Više nije spavao. Njegova porodica i d‌jeca su mu bila sve. On je tada bio zaista uvjeren da mu neće dozvoliti da više ikada vidi d‌jecu”, rekla je ona.

Dodala je da on ima istetovirana imena i likove svoje d‌jece na tijelu. U trenutku zločina, nije bio pod dejstvom alkohola niti narkotika.

U zatvoru su ga posjetili otac i njegov najstariji sin. Navodno, ima veoma blizak odnos sa rođenim bratom koji je, kako prenose austrijski mediji, rekao da će “biti uz njega, bez obzira na sve”

Wagner kaže da osumnjičeni u zatvoru nastoji da što više razgovara sa psihološkim ekspertima, ali da i dosta plače. Prema zvaničnom izvještaju, on je potpuno priseban, iako je svjestan da mu prijeti doživotna robija.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …