fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Od nule do miliona dolara: Nakon srednje škole Alen registrovao firmu i napravio poslovno carstvo

Iza uspjeha svakog velikog biznisa često stoji priča o hrabrosti, predanosti i porodičnom zajedništvu. Takva priča dolazi direktno iz Velike Kladuše, gdje je mladi Alen Kajdić, zajedno sa svojim ocem Halidom, osnovao prevozničku i logističku kompaniju pod nazivom FR8 Solutions.

Ova porodična priča od nule do miliona dolara ne samo da inspiriše, već dokazuje da mukotrpan rad, integritet i posvećenost mogu stvoriti uspješno poslovanje.

Halid Kajdić, otac i suosnivač kompanije, proveo je devet godina vozeći kamione prije nego što su otvorili FR8 Solutions 2013. godine. Njegov sin Alen, osnovao je kompaniju nakon srednje škole sa vizijom poboljšanja uslova za vozače kamiona, često iskorištavane od strane velikih prevoznika. Njihova priča pokazuje da su poštenje, pravičnost i poštovanje prema vozačima ključni faktori uspjeha.

-FR8 Solutions je prevoznička i logistička firma utemeljena na porodičnim vrijednostima i načelima. Želimo omogućiti vozačima da zarade ono što zaslužuju i pružiti izvrsnu uslugu našim kupcima”, rekao je Alen Kajdić.

Kompanija je počela kao prevoznička firma, a zatim se proširila na brokersku kuću i radionicu za popravku kamiona i prikolica. Danas, FR8 Solutions uspješno sarađuje sa poznatim brendovima kao što su Toyota, Nissan i Bosch. Njihov vozni park od 60 kamiona i 80 prikolica omogućava im da zadovolje sve vremenski kritične potrebe za pošiljkama.

Halid je zadužen za vođenje servisne radionice u Džeksonvilu, a nedavno su proširili poslovanje i na Teksas, gdje su izgradili skladište za uvoz robe iz Meksika.

-Uvozimo robu iz Meksika i tamo je pretovaramo na naše kamione koji je potom voze dalje po Americi”, objasnio je Alen.

Porodica Kajdić često posjećuje svoj rodni kraj u BiH i otvorila je dispečerski centar u Velikoj Kladuši. Sa 13 zaposlenih, centar se brine da svaki vozač stigne sigurno na određenu lokaciju, a roba bude isporučena bez problema.

Ova priča o uspjehu iz Velike Kladuše do Amerike pokazuje da se snovi ostvaruju mukotrpnim radom, poštenjem i porodičnim zajedništvom. Alen Kajdić i FR8 Solutions su primjer da, bez obzira odakle dolazite, mogućnosti su beskrajne kada imate viziju i posvećenost ostvarenju svojih ciljeva.

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna

Na Bolji svijet je preselio DRINIĆ ( IBRAHIM ) VAHID iz Kaćuna. Preselio je na …