fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Na Palama otvoren čak treći Konzulat Srbije u RS-u: Prisustvovao i Dačić

Na Palama je danas otvoren Konzulat Srbije, što je treće konzularno odjeljenje u RS.

Konzulat su svečano otvorili ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačića, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Staša Košarac i počasni konzul Srbije na Palama Dejan Ljevnaić.

Svečanosti prisustvuju ambasador Slovenije u BiH Damjan Serdar, ministri u Vladi RS Alen Šeranić, Selma Čabrić i Denis Šulić, ministar finansija i trezora u Vijeću ministara Srđan Amidžić, počasni konzul Srbije u Banjoj Luci Miloš Vujić, direktor “Sarajevo-gasa” Nedeljko Elek, predstavnici Grada Istočno Sarajevo, načelnici općina u sastavu grada, te predstavnici javnog, kulturnog i političkog života.

Ljevnaić je ranije rekao Srni da mu titula konzula Srbije na Palama predstavlja najveće i najdraže priznanje i neopisivu čast, te najavio da će se fokusirati na osnaživanje veza naroda sa Pala, iz RS i Srbije.

Vlada Srbije donijela je prošlog mjeseca rješenje o imenovanju Ljevnaića za počasnog konzula. Osim na Palama, Srbija ima Generalni konzulat u Banjoj Luci i Konzularnu kancelariju u Trebinju.

(SRNA)

Pročitajte i ovo

Na Bolji svijet je preselila HASANAGIĆ (rođ. BRICA) SADETA IZ FOJNICE/ORMANOVOG POTOKA

Na Bolji svijet je preselila HASANAGIĆ (rođ. BRICA) SADETA IZ FOJNICE/ORMANOVOG POTOKA. Preselila je na …