fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Emotivan video: Bh. karatista Hamza ocu za rođendan poklonio putovanje na Umru

Hamza Turulja, balkanski prvak u karateu u kategoriji seniora iznenadio je svog oca, te mu za rođendan poklonio odlazak na umru.

Bh. sportista je video podijelio na društvenim mrežama, a naglasio je kako mu nijedna pobjeda ili priznanje nisu važniji od porodice. Hamza je podsjećamo na nedavnom Svjetskom prvenstvu osvojio peto mjesto.

  • Moj babo, moja vječita podrška, oslonac, prijatelj bez interesa, čovjek koji je spreman uraditi sve za mene i za moje snove. Ne postoje riječi kojima bih opisao takvo iskreno, pošteno i ponekad u dobroti i naivno biće kao što je moj babo. Vjera i zahvalnost Gospodaru mu je uz porodicu na prvom mjestu, zato sam odlučio da mu za njegov 67. rođendan poklonim putovanje na najsvetije mjesto na planeti – poručio je Turulja uz emotivni video koji je objavio na svojim društvenim mrežama.

Dodao je kako zna da se ocu nikad neću moći odužiti i zahvaliti za sve što je za njega uradio i radi.

  • Međutim, svojim pobjedama, uspjesima i lijepim ponašanjem želim da mu pokažem da je odgojio jednog čestitog i poštenog insana kakav je i on sam. Ovim želim da potaknem i druge da čine dobro svojim roditeljima jer oni to zaslužuju, da ih ne uzimamo zdravo za gotovo jer oni nisu vječni a nažalost mnogi ti shvate tek kad ih izgube. Babo ako Bog da putuje i želim da mu Bog da puno zdravlja, sreće i ljubavi i da bude moj pravi i iskreni prijatelj kao i do sada. Umra Mubarek moj babo – poručio je Turulja.

(M.S.)

Video pogledajte OVDJE.

Pročitajte i ovo

U temelje BiH ugradili su svoje živote: Šehidima se nikada u potpunosti nećemo moći odužiti

Drugi je dan Bajrama, Dan je šehida. Trajna je obaveza sjećanje na žrtvu najboljih sinova …