fbpx
Četvrtak , 25 Aprila 2024

Brojna vijećnička pitanja: “Kada će se stati ukraj kampovanju, galami i loženju vatre u Novom naselju”

Na 6. Redovnoj sjednici Opštinskog vijeća Fojnica, predsjedavajuća OV, Vanja Oroz-Jukić je postavila dva vijećnička pitanja.

Prvo pitanje je glasilo “Kada će se stati ukraj loženju vatre, kampovanju i galami u samom centru grada?”, a koje se odnosilo na stanje na ulazu u Fojnicu, u Novom naselju gdje pripadnici romske populacije iz drugih gradova dolaze i narušavaju javni red i mir, a posebno je ovo izraženo utorkom i srijedom.

Drugo pitanje je glasilo “Kada će se otvoriti igralište fojničkog obdaništa koje je već duži niz mjeseci zatvoreno za građane Fojnice?”

Na pitanja je odgovorio fojnički načelnik Sabahudin Klisura koji je kazao da je ovo prvenstveno problem policije te da će tražiti od PS Fojnica da uspostavi Javni red i mir na području Novog naselja.

Kada je u pitanju otvaranje igrališta kod obdaništa, kazao je da je u dogovoru sa direktoricom obdaništa odlučeno da se privremeno zatvori zbog neodgovornosti pojedinaca koji su u kasnim noćnim satima boravili na istom te ostavljali brojno smeće, ali i razbijene flaše. Kazao je da će u narednim danima tražiti ponovno otvaranje igrališta te da će tražiti asistenciju policijskih službenika koji će obilaziti pomenuti prostor te voditi računa o poštivanju javnog reda i mira te pravila kućnog ponašanja obdaništa.

Vijećnik Branko Stanić je postavio vijećničko pitanje kojem izričito traži da se vijeću dostavi analitička kartica utrošenih sredstava po svim tačkama budžeta, a vijećnik Emir Memija je postavio vijećničko pitanje koje je glasilo “Kada će službe Opštine odgovoriti pisanim putem na njegova vijećnička pitanja?”

Na vijećnička pitanja Branka Stanića i Emira Memije niko nije decidno odgovorio.

Pročitajte i ovo

Influenserica Adna Helić nakon izlaska iz pritvora: “Najveća snaga koju čovjek može da nosi sa sobom je čista savjest”

Influenserica Adna Helić, koja je privedena u sklopu akcije “Black Tie 2” u Sarajevu, puštena …