Suprug je na postelji teško bolestan a djeca idu u školu. Kada nema drugih poslova na dnevnicu odlazi u šumu i s motornom pilom reže drva. Nakon toga tovari ih na svoja leđa i pravac kući.

Ponekad se nađu i ručna kolica pa ih poveze do kuće gdje ih ponovo pila i slaže za zimu. Bude i viška pa se proda i tako krpi kućni budžet. Muž Sanel je već tri godine bolestan a od prije dva mjeseca i na postelji. Kupili su na kredit kuću u kojoj stanuju. Rate kredita pristižu a Sanel dobije samo 500 KM bolovanja.

Dok plate režije i njegove lijekove ostane im oko 130 KM za hranu. Zbog toga Esada odlazi u šumu po drva. Ponekad povede i maloljetnog sina pa i on pomaže koliko može.

– Mogu do WC-a, malo po kući. Sve je na ženi i na ovom malom od 10 godina. Sikiram se kad odu u šumu, da se ne bi posjekli. To što imam primanja, imam kredit. Većina ode za kredit, platimo računa, ostane ti 100 maraka. Moramo kako moramo. Borimo se na svaki način. Ona sabere tih nekih drva, malo nešto preproda. Lijekovi koštaju oko 200 maraka – kaže Sanel.