fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Cazinjanka Đula Drini o značenju svog imena: “Otac mi je dao ime po nani Đuli, a u prijevodu znači ruža”

Đula Drini, pjevačica iz Cazina, je već sa prvim pojavljivanjem u „Zvezdama Granda“ privukla veliku pažnju javnosti, kako zbog svog moćnog glasa i nevjerovatne ljepote, tako i zbog neobičnog imena.

Za Grand, Đula je otkrila od koga je dobila ovo neobično ime, koje je njegovo značenje, a podijelila je i svoje impresije i očekivanja od učešća u „Zvezdama Granda“.
-Ime Đula mi je dao otac. Inače, nosim ime moje nane, a u prijevodu znači ruža. Ponosna sam na svoje ime jer je jedinstveno, unikatno. Nikad ga se nisam sramila, volim ga jer je zvučno, lako se pamti, a mislim da ne postoji nijedna Đula na estradi. U narodnoj muzici nijedna pjevačica se ne zove Đula, tako da smatram da je to moja prednost- istakla je takmičarka za Grand i otkrila da li joj je nekad zasmetalo njeno ime.

-Naravno da nije, uvijek sam bila istaknuta zbog svog imena. Mnogi misle da mi je Đula nadimak, a ne pravo ime. Inače, nadimak nikad nisam imala – rekla je Đula koja od prvog nastupa u „Zvezdama Granda“ intrigira javnost.

Kako kaže, ništa manje podrške publike nije ni očekivala, jer je u svoj talenat sigurna.

-‘Zvezde Granda’ su mi u pozitivnom smislu promijenile život i ni najmanje se ne kajem zbog odluke što sam se prijavila– istakla je Đula, a na pitanje da li joj predstavlja teret to što od početka važi za favorita, odgovarila je:

Nije mi teret uopšte, jer ja volim to što radim, muzika je moj život. Ja sam, kako kažu, pjevačica iz naroda (smijeh), volim ljude i drago mi je što i oni mene vole. To mi daje samo vjetar u leđa da se što više trudim i budem još bolja iz kruga u krug.

Kada se prijavila za emisiju, Đula je imala samo jednu želju – da bude u timu Dragana Stojkovića Bosanca što joj se i ostvarilo, a sad otkriva i kakav odnos ima sa njim.

-I više nego zadovoljna odabirom mentora. Bosanca sam baš zavoljela, što se moglo vidjeti u emisiji, a i on mene također. Baš je lako raditi s njim. Naravno, on je moja najveća podrška i nagovorio me da se prijavim- otkrila je Đula za Grand.

Na pitanje da li se sebe već sad vidi u finalu, s osmijehom odgovorila:

-Iskreno da!

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …