fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Edin Tule bit će uhapšen čim kroči u BiH, tereti se za ugrožavanje sigurnosti

Samoprozvani teolog i psiholog Edin Tule bit će uhapšen kada kroči na tlo Bosne i Hercegovine s obzirom da je protiv njega podnesena krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti, saznaje Klix.ba.

Prijavu protiv njega je podnio Damir Muharemović i još nekoliko osoba kojima je Tule otvoreno prijetio putem društvenih mreža.”Ja sam Damir, otac petero djece, čiju je majku a moju suprugu zaveo Edin Tule, a meni prijeti likvidacijom. Zaštitu tražim od Stvoritelja, a zatim policije i svih ljudi koji će ovo pročitati. Bližim prijateljima i porodici ostavljam emanet da – ukoliko se meni nešto dogodi – zbrinu moju djecu i udalje ih od ovog predatora, koji ne preza ni pred čim … Edin Tule već meni i Enisinom ocu prijeti likvidacijom i samo je pitanje dana kad će naći novu žensku žrtvu”, napisao je, između ostalog, Damir Muharemović koji je otkrio bračnu prevaru te objavio poruke koje su razmjenjivali Tule i Enisa Muharemović.

Prijetnju potvrđuje i Tuleov post na Facebooku:

“… Serijski nasilnik Damir Muharemović, njihovih petero djece to mogu posvjedočiti, još uvijek ne da Enisi njen telefon i pasoš i nastavlja trovati njihove kćerke i sina protiv majke s ciljem nastavka psihološke torture posto mu više fizički nije dostupna. Lično bih ga likvidirao da taj pucanj nije istovremeno i pucanj u njihovu djecu koju Enisa voli više od sebe.”

Nakon što je policija poduzela određene aktivnosti jer je Tule napisao da svoju suprugu Aidu Tule drži zatočenu te da će je silovati i ubiti, on je danas objavio Facebook status u kome kaže da je sve bio “socijalni eksperiment”.

Tule je jučer lociran u Švicarskoj i protiv njega je raspisana operativna potraga koja znači da će biti lišen slobode čim uđe u BiH.

Kako saznajemo, policija je jučer pronašla Aidu Tule koja je na sigurnom i koja nije dala izjavu o svojoj ugroženosti uprkos porukama Edina Tule “da će je silovati i ubiti”.

Pročitajte i ovo

Bolest je brzo uzela 17-godišnju Najilu: Istina je da je otišao jedan mladi život

Najila Omerović preminula je 20. aprila, a dženaza joj je klanjana protekle srijede u 14 …