fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Braća Hofman u pritvoru “plakali i cvilili”, govorili “nećemo više, molimo vas”

Pripadnici MUP-a Srbije jučer su lišili slobode Ljubana (28) i Miljana (31) Vidovića, poznatijih kao braća Hofman, nakon čega je dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio da im se odredi zadržavanje u trajanju od 48 sati, a zbog osnovane sumnje da se u njihovim radnjama za sada, stiču obilježja krivičnih djela i to zlostavljanje i mučenje i krivičnog dela nasilničko ponašanje, piše Telegraf.

Odluka o pritvoru

Sutra će u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva biti saslušani, a potom će se odlučiti o podnošenju prijedloga za pritvor.

Također u daljem toku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo će saslušati oštećene i svjedoke i prikupiti i ostale dokaze, a radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije.

– MUP će nastaviti u saradnji sa tužilaštvima da prikuplja i ostale dokaze,tačnije da provjerava sve informacije kako bi se utvrdilo da li se u njihovim radnjama i za sada NN lica stiču obilježja i nekih drugih krivičnih djela, a o čemu će također javnost biti blagovremeno obaviještena- navodi se u saopćenju.

Plakali u pritvoru

Kako Telegraf saznaje iz izvora koji je upoznat sa slučajem, braća Hofman su u pritvoru plakali.

– Cvilili su kao djevojčice, molili su za milost – kaže izvor Telegrafa.

Svi uhapšeni su, inače, razdvojeni u zasebne ćelije, a oni su sve vrijeme molili za milost.

– Nećemo više nikad, molimo vas – jaukali su uhapšeni.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …