fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

FOTO: Dan otvorenih vrata u firmi MS&WOOD

Danas je, 15.5., održan Dan otvorenih vrata u firmi MS&WOOD za sve zainteresirane roditelje, učenike i sugrađane. Na ulazu u firmu dočekao nas je menadžment firme na čelu sa Sedinom Ćemanom, Ahmetom Parlićem, Mirsadom Softić, Sakibom Ormanom i Edinom Sarvanom.

Na samom početku ovoga događaja, prisutnima se obratila Mirsada Softić, voditeljica ljudskih resursa u MS&WOOD-u.

Održana je kratka prezentacija o radu firme i njenim postignutim uspjesima za relativno kratko vrijeme. Za 9 godina broj uposlenih se povećao sa 30 na preko 360 uposlenih. Prikazana je strategija, misija i projekcija budućeg rada te postavljen cilj da 2025. Godine, MS&WOOD postane prepoznatljiv svjetski brend.

Osim poslovnih uspjeha, menadžment firme nam je pokazao i da se brinu o lokalnoj zajednici, ali i okolini. Finansijeri su FK “Fojnica”, obdaništa te vjerskih ustanova, ali i obnovitelji šuma i za 4 godine su posadili preko 30000 sadnica raznih vrsta drveća. Također, MS&WOOD se obavezao na uklanjanje ambrozije na teritoriji opštine Fojnica.

Istaknuto je u prezentaciji da je prosjek godina uposlenih 30 te da 40% radne snage čine žene.

Posebno se govorilo i o MS&WOOD collegu, stalnoj obuci menadžmenta, o mogućnostima interne prekvalifikacije, praktičnoj nastavi koju pohađa 70 učenika te o ferijalnoj praksi.

Bitno je kazati da MS&WOOD svake godine pošalje učenike, stolare i tehničare finalne obrade drveta na barem jednu edukativnu ekskurziju o trošku firme.

Potcrtani su i veliki uspjesi ove firme koja je postala dobitnik AHK nagrade za stručno, dualno obrazovanje.

Prisutnima se obratio i fojnički načelnik Sabahudin Klisura koji je kazao da je sretan što je MS&WOOD stavio akcenat na obrazovanje mladih te ovu firmu predstavio kao okosnicu privrednog razvoja opštine Fojnica.

Na samom kraju prezentacije, uručene su novčane nagrade najboljim praktičnim radovima učenika drvoprerađivačkih smjerova SMŠ “Zijah Dizdarević”.

Nagrade su uručili Ahmet Parlić i Sedin Ćeman.

Nagrađeni učenici drugog razreda su:

  1. Pehlivan Almin
  2. Ramljak Almedin i
  3. Salčinović Aldina.

Nagrađeni učenici trećeg razreda su:

  1. Imamović Jasmin,
  2. Zahirović Hamza i
  3. Šarac Muhamed.

Također, nagrađeni su i najuspješniji učenici po razredima.

  1. II razred stolari Merdžanić Armin.
  2. III razred stolari Zahirović Hamza i
  3. IV razred tehničari Buljina Nedžmin.

Nakon prezentacije, organizirana je posjeta pogonima ove firme, od pilane do pogona za finalnu obradu. Mogli smo se uvjeriti da firma posjeduje kvalitetan ljudski kadar, ali i mašine u koje je u zadnje vrijeme uloženo više miliona eura.

Svi oni koji su prisustvovali Danu otvorenih vrata na poklon su dobili MSWOOD kačket te je obavljeno i zajedničko fotografisanje.

Na kraju, za naš portal, kratku izjavu je dala Mirsada Softić, voditeljica ljudskih resursa.

„Iz godine u godinu imamo sve veći odziv zainteresiranih građana. Ove godine pridružili su nam se i učenici nižih razreda osnovne škole, što mi je posebno drago. Vidjela sam ponosna lica i čula puno pozitivnih komentara i to nam  je motivacija da budemo još bolji i  ulažemo u našu omladinu“ – kazala je Softić.

Pročitajte i ovo

Okrugli sto u Fojnici o životu i djelu Hadžema Hajdarevića

Učesnici su se okupili u prostorijama Turskog kulturnog centra u Fojnici, a u okviru 40. …