fbpx
Srijeda , 6 Decembra 2023

Majčinska ljubav iznad svake druge: Majka 14 km vukla svoju djecu u autosjedalicama

Zahvaljujući palestinskom novinaru Motazu Azaizi više od 13 miliona ljudi koji ga prate na Instagramu upoznato je sa onim što narod u Gazi proživljava posljednjih više od mjesec dana.

Masovna evakuacija posljednjih dana stanovnika Gaze od sjevera prema jugu, svakodnevno prikazuje bol i patnju sa kojom se tamošnje stanovništvo susreće.

Kilometarske kolone žena, djece i staraca prikazuju i hrabrost palestinskog naroda koji se bori za život u teškim trenucima.

Novinar Azaizi je objavio snimku na kojoj se vidi kako jedna majka vuče svoje dvoje djece u automobilskim sjedalicama dok na leđima nosi i velike torbe.

  • Super mama. Više od pet sati vukla je svoje dvoje djece što je 14 kilometara. Od obale Gaze do sredine područja – napisao je Motaz uz video koji je pokupio skoro milion lajkova.

Podsjećamo, Azaiza je povodom mjesec dana od početka izraelskog bombardovanja Pojasa Gaze napisao:

  • Ne znam… Šta uraditi više, šta izgubiti više, šta pokazati više? Svi ćemo biti ubijeni, a teror će nas uništiti iznutra i niko neće zaustaviti ovaj genocid – napisao je Azaiza i poslao poruku svijetu da prestane samo davati savjete.

Video pogledajte OVDJE.

Pročitajte i ovo

Oglasio se vozač autobusa koji je izbacio staricu iz vozila: Nije se radilo o karti

Povodom incidenta koji se desio prije dvije noći na stanici Vijećnica u Sarajevu, kada je …