Drama na aerodromu: Ženi odrezali nogu koja je zapela u pokretnoj traci

SVIJET 29. jun 202320:02 0 komentara
Don Mueang aerodrom

Turistkinji iz Tajlanda amputirana je noga nakon što je zaglavila u pokretnoj stazi na aerodromu u Bangkoku. 57-godišnja putnica trebala se jutros ukrcati na let sa aerodroma Don Mueang u Bangkoku, ali u se spotaknula o svoj kovčeg nakon čega joj je lijeva noga bila uvučena u mehanizam na kraju pokretne trake, piše Daily mail.

Prolaznici su pokušavali aktivirati prekidač za hitne slučajeve i tako zaustaviti traku, no stroj je ženi nastavljao parati mišić, tetivu i kost ekstremiteta. Medicinski tim koji je stigao na mjesto nesreće na kraju joj je morao odrezati lijevu nogu iznad koljena, izvijestili su službenici sa aerodroma. Žena je zatim odvedena u bolnicu Bhumibol Adulyadej u Bangkoku.

Medicinski tim u bolnici rekao je da je isprva poslana u Karun gdje joj je rečeno da joj ne mogu natrag pričvrstiti nogu, ali je žena zatražila da je prebace u drugu bolnicu kako bi procijenili mogućnost. Vlasti zračne luke naredile su istragu kako bi se utvrdio uzrok nesreće.

Kako prenosi Index, u međuvremenu je pokretna traka zatvorena, a inženjerski tim provodi inspekciju i sigurnosne provjere.

Direktor aerodroma Don Mueang i uprava posjetili su pacijenticu kako bi pratili njezino liječenje”, navedeno je u saopćenju aerodroma Don Mueang. “Aerodrom Don Mueang spremna je u potpunosti prihvatiti odgovornost, kao i preuzeti brigu o medicinskim troškovima i odšteti.”