fbpx
Srijeda , 19 Juna 2024

Više od 50 korisnika Zavoda “DRIN” pozitivno na korona virus

Prije par dana u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ Fojnica se govorilo o tome da je pedesetak korisnika bilo zaraženo koronavirusom.

Zavod broji 490 korisnika o kojima brine  247 uposlenika. Kako nam je kazao Adis Ramić, direktor Zavoda „Drin“, prošle sedmice su tri radnice prijavile da imaju simptome povišene temperature.

– Odmah smo ih testirali kao i osobe sa kojima su imali kontakte, ali i dva odjela korisnika na kojima su radile. Ustanovili smo prisustvo koronavirusa kod 55 korisnika. Oni su trenutno dobro i pod nadzorom su ljekara.To smo uspjeli zaustaviti i evo već dva dana nastavljamo u kontinuitetu testiranje – kaže Ramić.

Dodaje da su rezultati na koronavirus svih korisnika trenutno negativni.Adis Ramić

Najbitnije je da korisnici dobro i da se koronavirus nije proširio jer smo poduzeli sve neophodne mjere. Kod korisnika i uposlenika sve su blaže kliničke slike ili bez siptoma – kaže Ramić.

Dodaje i da Zavod trenutno ima dosta zaštitne opreme.

– Trenutno nam ništa ne fali, obezbjeđeni smo sa neophodnom zaštitnom opremom i sa svim dezifenkcijskim sredstvima, tako mislim ako Bog da za sedam dana da ćemo ovo sve da prevaziđemo. Zahvaljujem svim nadležnim institucijama koje nam na sve načine pružaju nam podršku, a posebno uposlenicima koji su sa velikim entuzijazmom prišli u obavljanju svojih zadataka u ovom teškom periodu -kazao je Ramić za “Avaz”.

Pročitajte i ovo

Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik

MJESTO RADEŠINE 148 Tragedija na Jablaničkom jezeru, utopio se maloljetnik D. Be. Foto: GSS Prenj …