Utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala igrala se sinoć na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati. Nažalost rezultat je bio 0:5 ali to nije umanjio osmijeh na Farisovom licu kada je uspio ostvariti svoj san i slikati se sa Cristianom Ronaldom.

Maleni Faris Nožić iz Mostara je dječak koji se godinama bori s bolešću a imao je životni san da upozna Cristiana Ronalda. Nakon medijskog pritiska da su pojedinci privatizovali reprezentaciju, te dan pred utakmicu dovodili svoju djecu, rodbinu, zetove, javio se i maleni Faris kako ima svoju životnu želju.

Portal Crna-Hronika prva je pisala o želji mladog Farisa iz Mostara.

Šesnaestogodišnji dječak iz Mostara Faris Nožić, koji boluje od bulozne epidermolize sinoć je bio najsretniji dječak na svijetu. Upoznao je svog idola, dodirnuo ga i slikao se s njim.

Faris je otišao na utakmicu, a sa jednim od najboljih igrača na svijetu slikao se po završetku utakmice. Kaže da je osjećaj fenomenalan. Razgovarao je s njim na engleskom jeziku, slikao se sa svojom zvijedom i ostvario svoju životnu želju.

“Osjećaj je bio predivan. Sve je bilo poslije utakmice. Ja sam otišao u Zenicu gledati utakmicu i na kraju sam se slikao s Ronaldom. Ronaldo me pitao kako sam i rekao da ostanem jak. Ja sam njemu reko da je najbolji igrač na svijetu.

Hvala svim dobrim ljudima koji su pomogli da ostvarim svoj san. Predivan je! – izjavio je Faris Nožića za portal Crna-Hronika.