IRMA IZ SARAJEVA ZA 7 RADNIH DANA DOBILA 38,70 KM: DOBILA I OTKAZ

Redakciji portala Crna-Hronika oglasila se Irma Memić Milkić koja je sa nama podijelila svoju potresnu priču a u pitanju je njen otkaz kod poslodavca “Izbor trgovine” gdje je radila kao prodavačica za mjesečnu platu od 1.000 KM.

00:01/01:24

Kako nam je Irma rekla, radna smjena počinje u 07:30h sati a treba se raditi do 16:00h ali svaki dan se radilo duže tj do 17:00h zbog manjka radne snage. Nakon 7 radnih dana koje je radila od 13.9 – do 19.9.2023. godine dobila je danas kovertu sa novcem. U njoj je bilo 38,70 KM.

Eh ovako.. 13.09 srijeda, počela sam sa radom u Izboru trgovine na Ciglanama Patriotske lige 22 u jutarnjoj smijeni od 07:30h, radno vrijeme je do 16:00h. Radnice su primorane ostati do 17:00 radi manjak radnica, tačnije uzeg kolektiva. Radila sam 7 radnih dana, do 19.09 punu smijenu.

 

 

Razlog moga odlaska iz poslovnice, tačnije otkaza, jeste da ja nisam mogla raditi drugu smjenu radi djevojčice koja pohađa vrtić jaslice, do 17:00h. Dogovor sa kolegicama i nadležnom šeficom Nurom, bio je da ćemo pokušati naći način da ja radim međusmjene, međutim to se nije moglo ostvariti pa sam dobila otkaz.

 

 

Radila sam na crno, bez prijave, uz naravno moju incijativu da me prijave, gdje sam dobila odgovor da ce prijava biti od sljedećeg mjeseca. ( S tim da sam dobila otkaz, nije doslo do prijave.)

Po izlasku iz poslovnice, navedeni šef poslovnice Nura, rekla mi je da 01.10 dođem po svoju kovertu, tačnije isplatu. Pozvala sam par puta šeficu poslovnica Sarajeva, Ramizu, koja nije prihvatila niti jedan moj poziv, a do tada uredno komunicirala sa mnom viber porukama.

01.10 sam pozvala i pitala sta se dešava sa mojom isplatom, rekli su mi da ću biti isplacena sredinom desetog mjeseca. Isti dan, pozvala sam i šeficu Nuru, koja mi je rekla da s tim nema ništa, a do tada je imala vezu sa svim dešavanjima poslovnice. Pozvala sam i nadležnu šeficu Ramizu, koja opet nije prihvatila niti jedan moj poziv. Konstantno sam upućivala viber poruke, pozive, nisam dobila povratnu informaciju.

Danas, 11.10 dobila sam informaciju porukom, da je moja koverta stigla. Poslala sam supruga u poslovnicu po istu, u kojoj se nalazilo 38.70KM za 7 radnih dana!!!

Pozvala sam šeficu Nuru, da vidim o čemu se radi i koje je objačnjenje isplate, dobila sam odgovor da ne zna o čemu se radi. Pozvala sam nadležnu šeficu Ramizu, niti jedan poziv nije prihvatila. Dobila sam odgovor da ne znaju o čemu se radi, da je možda greška.

Pozvala sam mobilni telefon adrese Branilaca Bih bb, Ključ bb, gdje je dotični gospodin na jako ružan način razgovarao, nije se želio predstaviti i nazvao me posebnim idiotom. Glavna kancelarija trgovačke radnje IZBOR TRGOVINE mi uporno odbija pozive. – ispričavala je Irma Memić Milkić za portal Crna-Hronika.