fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

U autobusu smrti u Italiji poginula mlada trudnica iz Hrvatske: Suprug jedva preživio…

U saobraćajnoj nesreći u Italiji sudjelovalo je dvoje hrvatskih državljana, od kojih je jedna osoba nažalost smrtno stradala, a druga je teško ozlijeđena, ali je trenutno stabilno, potvrdili su za 24sata iz Vlade.

Riječ je o mladom bračnom paru, smrtno stradaloj Antoneli Perković i njezinom suprugu Marku Bakoviću, potvrđeno je za 24sata.

Marko se nalazi na intenzivnoj njezi u bolnici u Venetu. Vjenčali su se prije dvadesetak dana, a Veneciju su izabrali kao stanicu za svoje medeni mjesec.

Podsjetimo, teška nesreća s autobusom dogodila se sinoć u 19:45 u gradu Mestre, samo devet kilometara od središta Venecije. Autobus s turistima udario je u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, prevrnuo se i pao s visine od 10-ak metara na krov.

Do sada je identificirano osam od 21 žrtve među putnicima autobusa koji je sletio u Mestreu. Sedam žrtava su žene te dječak od godinu i po.

Većina su mladi ljudi. Među poginulima čiji je identitet otkriven su djevojčica od oko 11 godina, mlada žena od 28 godina i dvije od 30 godina; 38-godišnjakinja i dvije žene od 65 i 70 godina.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …