fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

Priče iz naše domovine: Starim autima vraća sjaj, Kenan iz Visokog slijedio svoje snove

Kenan Hasagić, mladi poduzetnik iz Visokog, predstavlja izvanredan primjer kako dječački san može prerasti u ozbiljan posao. Strast prema automobilima, naročito starijim modelima, koje mnogi otpisuju, prenosi se s koljena na koljeno u Kenanovoj porodici. Kenan je uz oca, koji je svoj život posvetio automobilima, godinama razvijao vještine i znanja o automobilskoj industriji.

Kao dječak, oduvijek je bio fasciniran automobilima. Gledajući svog oca kako strpljivo radi na restauraciji starih automobila postepeno je razvijao svoju ljubav prema ovom zanatu. Kako je odrastao, postao je svjestan da mu ova strast leži u srcu, iako je započeo studij na Ekonomskom fakultetu.

Nakon što je završio Gimnaziju, upisao je fakultet. Međutim, tokom prvih godina fakulteta je shvatio da ga ekonomija ne ispunjava onako kako bi želio. Odlučio se hrabro suočiti s vlastitim snovima i zalediti fakultet kako bi slijedio svoju strast.

Sa svojim ocem, Kenan je otvorio autoservis “Jack”, gdje su se posvetili restauraciji kombija i drugih vozila. U početku su se često svađali jer je Kenan mislio da je posao lakši nego što jest, no otac mu je uvijek bio uzor i podrška. Shvatio je da je restauracija dugotrajan proces koji zahtijeva strpljenje i preciznost.

Pored klasičnog servisa i popravaka automobila, Kenan restaurira stare automobile i kombije. S optimizmom gleda prema budućnosti te se nada da će dalje razvijati ovu stranu svog poslovanja jer interes klijenata postoji. Unatoč svojoj mladosti, Kenan je svjestan da svaki posao nosi svoje izazove i zahtjeve te s radošću ističe da mu je pružena prilika raditi ono što voli, te dodaje:

-Poduzetništvo mi je otvorilo nove vidike na poslovni svijet, dopušta mi da budem kreativan u svome poslu, a pametan raspored vremena omogućava mi fleksibilan radni dan i mogućnost za dodatno usavršavanje. Sama činjenica da radim posao koji volim, te zadovoljstvo klijenata kvalitetom isporučenih usluga mi daje elan da se trudim još više i da težim razvoju poslovnog poduhvata koji sam započeo, kaže Kenan.

Njegovu priču pogledajte ovdje:

 

Pročitajte i ovo

Teška saobraćajna nesreća u Jehovcu kod Kiseljaka

Sinoć oko 22:30h, na putu kroz mjesto Jehovac, Kiseljak, dogodila se teška saobraćajna nesreća koja …