fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Harun i Bilal iz Kiseljaka popravljaju motocikle i sviraju gitare

Kiseljak je oduvijek slovio za mjesto u kojem žive i rade majstori svih profila za sve “daće i nedaće”.

Piše: Harun Pašalić

Jedan od virtuoza među majstorima je i Arif Orman, čovjek za kojeg se može slobodno kazati da priča sa motociklima.

“Šaptač motorima”, “profesor doktor za motore”… su samo neki od nadimaka za Arifa kojem nijedan motor nije misterija i motori, kao po nekoj magiji, otvaraju svoje tajne probleme Arifu koji ih posluša, “izliječi” i vrati svojim vlasnicima.

Danas, dok je Arif “preslušavao” moj motor, društvo su nam pravili i njegova dvojica sinova, Harun i Bilal, što me je ponukalo da napišem ovaj tekst.

Naime, 12-godišnji Harun i 9-godišnji Bilal, pomažu svome ocu u radionici, ali ne samo kao pomoć, već i kao aktivni sudionici koji iznose svoje mišljenje o motoru i eventualnim problemima koje treba riješiti.

Interesantno je i to da se obojica “specijaliziraju” u različitim poljima, pa Harun više voli raditi na elektronici u motora, a Bilal više pažnje posvećuje mehaničkom dijelu problema.

Na današnjem vaktu, bilo je prelijepo vidjeti oca i djecu kako aktivno provode vrijeme zajedno, ali i usađenu ljubav prema dvotočkašima što će još jednom potvrditi izreku da “iverje ne pada daleko od klade”.

U trenucima odmora, Harun i Bilal, svome babi za dušu sviraju na gitarama pa sam tako i ja danas bio počastvovan njihovim nastupom.

Sviraju sve, od sevdalinke, popa, rocka pa do klasične muzike, a nevjerovatno je da su sve to sami naučili, prateći youtube tutoriale.

Ni škola im nije mrska jer su obojica odlični učenici na što su mama Fuada i babo Arif posebno ponosni, kažu nam za mahallu.ba.

Na kraju smo se dogovorili da ćemo uskoro posebno snimiti videoprilog o njima, a do tada možete poslušati kratke videoinserte njihovog sviranja.

Pročitajte i ovo

Prava ljubav! Priča o Armini i Saudinu, slabovidnoj djevojci i slijepom mladiću iz Kiseljaka

Jedna divna priča o ljubavi, a o ljubavi treba pričati uvijek, našla se u Sarajevu. …