fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

“Ne primam konobarice”: Vlasnica stana izvrijeđala studenticu što ovako zarađuje

U jednoj studentskoj grupi na društvenoj mreži Facebook, nedavno se pojavilo potresno upozorenje jedne stedentice koju je vlasnica stana odlučila odbiti i izvrijeđati samo zbog toga što studira i radi kao konobarica.

U vremenu kada studenti traže stanove u gradovima gdje pohađaju fakultete, potražnja za stanovima je u porastu. Iako su se cijene stanarina smirile nakon prethodnih skokova, i dalje su visoke, posebno u centralnim dijelovima glavnog grada.

Studenti su na društvenim mrežama izražavali svoje teškoće u pronalaženju adekvatnog smještaja.

Jedna stedentica je podijelila svoje iskustvo: “Imala sam verbalni dogovor sa vlasnicom stana i razgovarale smo telefonom nekoliko puta kako bismo dogovorile sve detalje. Trebala sam sutra dati depozit i potpisati ugovor na godinu dana. Tokom naših razgovora telefonom, spomenula sam da sam student i povremeno radim u kafiću, naglasivši da nikada neće biti problema sa kašnjenjem kirije ili računa.”

UVREDLJIVO NA MNOGO NIVOA

Prema njenim riječima, vlasnica stana u Beogradu je pozitivno reagovala na to i bila je zadovoljna što je zaposlena. Međutim, danas je primila poruke od vlasnice stana koje su je šokirale, a potom je vlasnica blokirala.

Stedentica i njeni prijatelji su je nekoliko puta pozvali s različitih brojeva, ali nije se javljala, a potom je prijetila policijom i vrijeđala je zbog toga što radi kao konobarica kako bi mogla preživjeti u glavnom gradu dok studira.

Stedentica je također podijelila fotografiju oglasa za stan.

  • Stvarno nikome ne bih preporučila da iznajmljuje stan ili ima bilo kakav poslovni odnos s ovom ekstremno nekulturnom osobom. Ovo je uvredljivo na mnogo nivoa i ostavila me na cjedilu u posljednjem trenutku – napisala je stedentica.

NE IZDAJE KONOBARICAMA

U prepisci s vlasnicom stana vidi se da joj je prvo napisala da više ne izdaje stan, a zatim dodala da “ne izdaje stan konobaricama”.

  • Ukoliko nas i dalje budete zvali s drugih brojeva, prijavljujem vas za uznemiravanje. Kazna iznosi 100.000 dinara. Sa tri različita broja ste me zvali, ne primam konobarice u stan – stoji u prepisci.

Iako su mnogi osudili stav vlasnice stana, neki su napisali da bi stedentica trebala biti zahvalna što se na kraju ipak nije uselila.

  • Gledajte to s pozitivne strane, spriječila vas je. Zamislite da ste dali depozit, potpisali ugovor i uselili se, a onda vas izbacila nakon nekoliko dana – napisano je u jednom od komentara.

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …