fbpx
Ponedjeljak , 29 Aprila 2024

U toku “XV Međunarodni oldtimer fest” u Fojnici

Danas se u Fojnici održava “XV Međunarodni oldtimer fest”.

Na ovom tradicionalnom druženju u septembru, učešće je uzelo 80-tak oldtimera iz 8 zemalja, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske, Nizozemske, Slovenije, Njemačke, Srbije i Crne Gore.

Kako nam je kazao organizator ovog događaja, Branko Stanić, druženje je počelo okupljanjem učesnika rano jutros, a trajat će do nedjelje. Izabrat će se dva najljepša automobila glasovima učesnika, ali i glasovima posjetilaca.

U svome obraćanju, Branko Stanić je kazao da ovogodišnji susreti nose naziv i memorijalni u čast Hazima Čukleta koji je od prvog dana bio dijelom ovih susreta i pronosio pozitivni i lijepi glas ovih susreta kroz medijsko nebo Bosne i Hercegovine.

Također, fojnički načelnik, Sabahudin Klisura, se prisjetio saradnje sa Hazimom i njegovih sjajnih tekstova o Fojnici, fojničkim ljepotama, kulturnim dešavanjima, ali i historijskim spomenicima našeg grada.

Načelnik Klisura je 15. oldtimer fest proglasio otvorenim te prisutnima poželio lijep i ugodan boravak te ih pozvao da i dalje dolaze u Fojnicu, a da sjajna organizacija ovoga događaja je definitivno pozivnica i za buduće dolaske.

Današnjem otvaranju su prisustvovali Marinko Čavara, bivši predsjednik FBiH, Ivica Šarić prvak opere i federalni zastupnik koji je stigao u Fojnicu sa svojom “bubom”, predsjedavajuća OV Fojnica Vanja Oroz Jukić i brojni drugi…

Ivica Šarić sa svojom “bubom”

Sutra, nedjelja, će kroz Fojnici proći defile oldtimera u jutarnjim satima.

U nastavku pogledajte fotografije s ovog druženja…

Pročitajte i ovo

Održano mektebsko takmičenje u MIZ Fojnica

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca …