fbpx
Srijeda , 1 Maja 2024

Detalji napada na povratnika Senada Sejfića: Policija privela dvije osobe pravoslavne vjeroispovijesti

Sinoć oko 20:00 sati u Kamenici napadnut je povratnik Senad Sejfić.

Napad je izvršen od strane nekoliko osoba u vidnom alkoholisanom stanju, koji su u povratku sa neke fešte zaustavili se baš u u čisto bošnjačko naseljenom mjestu (Kamenica Gornja) i počeli praviti nerede.

Sejfića su napala dvojica mještana susjednog sela Donja Kamenica, B. J. i B. B., koji su nakon incidenta privedeni u prostorije Policijske stanice u Zvorniku. On se vozio pored džamije, gdje je planirao klanjati namaz. U tom trenutku, nekoliko vozila je pristupilo njegovom vozilu, dolazeći iz pravca Šekovića.

  • Napadači su brzo okružili Sejfića i bez ikakvih opomena ili provokacija, B. J. i B. B. su počeli brutalno udarati Sejfića po cijelom tijelu, posebno fokusirajući udarce na glavu – rekao je mještanin.

Mještani su odmah prevezli ozlijeđenog Senada Sejfića u Policijsku stanicu u Zvorniku kako bi prijavili ovaj incident. Policija je brzo djelovala i uhapsila dvojicu napadača, pritvarajući ih u prostorijama Policijske stanice u Zvorniku.

Sejfić je nakon napada prebačen u hitnu medicinsku pomoć, gdje mu se trenutno utvrđuje ozbiljnost povreda koje je pretrpio tokom ovog napada.

Pročitajte i ovo

Upao komšiji u kokošinjac, ubio mu kokoš pa s njom udarao po ogradi

U policijskoj stanici Drniš (Hrvatska) je provedeno kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo …