fbpx
Petak , 19 Aprila 2024

Čuvari šuma od petka pod nadležnosti Srednjobosanskih šuma

Upriličeno potpisivanje ugovora sa čuvarima šuma na osnovu izmjena i dopuna Zakona o šumama SBK-a.

Danas je u Centru za kulturu, informisanje i sport u Donjem Vakufu upriličeno potpisivanje ugovora sa čuvarima šuma koji su do danas bili uposlenici Kantonalne uprave za šumarstvo SBK-a. Zbog cjelokupne situacije izazvane covidom-19 potpisivanje ugovora je organizovano u tri termina, kako bi se pridržavali svih propisanih mjera i izbjegle neželjene posljedice.Potpisivanje ugovora upriličeno je u prisustvu ministra g-din. Salkana Merdžanića, predstavnika KUŠ-a i predstavnika Srednjobosanskih šuma na čelu sa generalnim direktorom g-din. Vildanom Hajićem. Direktor Vildan Hajić poželio je dobrodošlicu i sretan rad čuvarima šuma koji će od 01.01.2021. godine biti stalni uposlenici Srednjobosanskih šuma, i ravnopravni sa svim ostalim radnicima.

“Čuvanje šuma vraćamo tamo gdje je nekad i bilo. To smo omogućili izmjenama i dopunama Zakona o šumama SBK “Srednjobosanske šume/Šume Središnje Bosne” doo Donji Vakuf. Sve je objedinjeno i sada u jednom društvu imamo čuvanje, zaštitu, uzgoj i eksploataciju šuma, kazao je ministar Salkan Merdžanić.

Između ostalog na današnjoj svečanoj ceremoniji potpisivanja ugovora svim prisutnima se obratio i dosadašnji direktor Kantonalne uprave za šumarstvo, g-din. Ševal Konjalić koji se zahvalio radnicima na dobroj saradnji koju su imali i poželio puno sreće u nastavku radne karijere.bugojno-danas.ba

Pročitajte i ovo

Imenovan privremeni Upravni odbor Zavoda “Drin”

Razješavaju se dužnosti predsjednik i članovi Upravnog odbora u Ustanovi za socijalno zbrinjavanje i zdravstvenu …