fbpx
Subota , 27 Aprila 2024

Gornji Vakuf: Vozilom usmrtio pješaka i pobjegao pa mu otac pomagao da sakrije tragove

Policijski službenici PU Bugojno uspješno su rasvijetlili ubistvo koje je počinio nesavjesni 26-godišnji vozač na području Gornjeg Vakufa, a zatim pobjegao s mjesta nesreće i s ocem pokušao prikriti dokaze, saznaje Klix.ba.

Tužitelji su djelo okvalifikovali kao “Teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa”, a saobraćajna nesreća je prijavljena 31. jula kada je stradao pješak inicijala J.B.

Vozač je pobjegao i pokušao sakriti dokaze, no policija je istragom došla do vrijednih informacija koje su rasvijetlile cijeli slučaj. Nakon nesreće vozač je pobjegao, a zatim je s ocem na autootpadu nalazio druge dijelove automobila kako bi prikrio dokaze.

“Operativnim radom na terenu policijski službenici PU Bugojno su došli do saznanja da je osumnjičeni za izvršenje predmetog krivičnog djela M.P. rođen 1997. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja, koji je u trenutku saobraćajne nezgode upravljao putničkim motornim vozilom marke Audi, dok je za krivično djelo ‘Pomoć počinitelju poslije učinjenog krivičnog djela’ osumnjičeni I.P. rođen 1972. godine iz Gornji Vakuf-Uskoplja”, saopćeno je iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …