fbpx
Petak , 26 Aprila 2024

Mala Fojničanka velikog srca: Melina Meša donirala svoju kosu za djecu oboljelu od raka

Broj djece oboljele od različitih vrsta karcinoma u BiH posljednjih je godina nažalost u stalnom porastu.
Izboriti se s opakom bolešću preteško je djeci kao i njihovim roditeljima. Još je teže kad roditelji nemaju sredstava ni za najosnovnije životne potrebe, a čeka ih teška i mukotrpna borba u kojoj trebaju biti potpora svojoj djeci.

Upravo njima namijenjena je Roditeljska kuća koju je u blizini Bolnice na Jezeru u Sarajevu sagradilo Udruženje „Srce za djecu“.
Naravno, udruženju kao neprofitnoj organizaciji također je potrebna pomoć. Jedan od vidova pomoći koji ima značajan psihološki učinak na bolesne mališane svakako je perika kao zamjena za kosu koju im je bolest privremeno oduzela.
Akciji „Moja kosa tvoja kosa“ koju je pokrenulo spomenuto Udruženje prije par mjeseci pridružila se i mlada Kiseljačanka Jelena Vrcić.

Jelena je po struci frizerka i vlasnica je salona „New Style“ koji se nalazi u Tržnom centru „Pacific“ u Kiseljaku. Kod nje svi koji imaju dugu, zdravu kosu istu mogu donirali djeci koja su zbog nje ostala zbog bolesti.

Tako se ovoj plemenitoj akciji odazvala i naša mala Fojničanka Melina Meša.

Melina ima samo 9 godina i odlična je učenica 4. razreda OŠ “Muhsin Rizvić” u područnoj školi u Ostružnici.
Njezini roditelji, Safet i Samra, su nam kazali da je Melina vidjela na televiziji dječicu koja se bore sa opakom bolešću, ali je vidjela i radost koju im pričinjavaju perike izrađene samo za njih.

Tako je mala Melina, mala, ali velikog srca, zamolila mamu da je odveze do Kiseljaka kako bi i ona svoju prelijepu kosu skratila i donirala onima kojima je sada prijeko psihološki potrebna.

Još jednom se dokazuje da imamo zlatnu djecu od kojih bi i mnogi stariji trebali učiti.
Bravo za Melinu i njene roditelje.

Pročitajte i ovo

Poslovnica pekare “Manja” u ulici Koševo u Sarajevu prestaje s radom

Poslovna jedinica pekare Manja u ulici Koševo u Sarajevu saopćila je kako s današnjim danom …