fbpx
Petak , 24 Maja 2024

Prva žrtva olujnog nevremena u BiH: Smrtno stradala ženska osoba

Jedna ženska osoba poginula je večeras u Brčkom tokom jakog olujnog vremena koje je zahvatilo ovo područje Bosne i Hercegovine.

Više od 20 osoba zatražilo je ljekarsku pomoć, rekao je portparol Јavne zdravstvene ustanove Sead Šadić.

On je naveo da je služba hitne pomoći imala sedam intervencija i da su u pitanju lakše povrede nanesene padom ili udarom tupog predmeta.

Vjetar je u Brčkom je čupao drveće, lomio grane, oštetio je i nekoliko automobila, a dogodila su se i dva požara, rečeno je u Operativno-komunikacionom centru Brčko Distrikta.

Požar je izbio na jednoj kući, a prema prvim informacija izazvao ga je udar groma. Na terenu su sve vatrogasne jedinice i rade na raščišćavanju.

Nezapamćeno nevrijeme krenulo je danas u poslijepodnevnim satima iz Slovenije, a zatim protutnjalo Hrvatskom preko Zagreba da bi se zatim jak vjetar, kiša i grmljavina “preselili” u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju.

Nevrijeme u Sloveniji je odnijelo jedan život, a u Hrvatskoj tri. Vjetar je nosio krovove, obarao drveća i prekinuo putnu komunikaciju, dok su obilne padavine formirale vodene bujice pa su brojni vozači ostali zaglavljeni u vodi.

Pročitajte i ovo

Nova tragedija u BiH: Preminula 29-godišnja porodilja u vozilu hitne pomoći tokom transporta iz Gračanice u UKC Tuzla

29-godišnja djevojka E.H. iz Gračanice preminula je nakon komplikacija poslije porođaja. “Dana 22.05.2024.godine, oko 21,15 …