fbpx
Srijeda , 29 Maja 2024
Slovenija,Koper, 28.08.2023 28. Avgust. 2023 Poplave v Kopru, narava, voda, ujma, nevihta, Foto: Tomaž Primožič/Bobo

Dramatični prizori iz Slovenije: Vozila potopljena, vjetar nosio krovove

Ljubljanu je zahvatilo nevrijeme sa jačim pljuskovima u kasnim poslijepodnevnim satima. Voda je ponovo poplavila podvožnjak na Celovškoj cesti, koji Šiško povezuje sa centrom grada. Automobil je plutao u vodi, a vozač se spasio tako što je izašao kroz prozor. U Kopru je puhao vjetar 109km/h. Jedan muškarac zadobio je povrede nakon što ga je udario grom tokom oluje. Novi talas u pojedinim dijelovima Slovenija očekuje se večeras.

Agencija za životnu sredinu RS (Arso) izdala je za danas crveno upozorenje, da će poslijepodne i uveče u srednjem dijelu Slovenije biti jače oluje sa pljuskovima. Oko pet sati popodne i Ljubljanu je zahvatila jaka kiša.

Voda je poplavila podvožnjak na Celovškoj cesti, koji Šiško povezuje sa centrom grada. Automobil je plutao u vodi. Sudeći po fotografiji, vozač je iz potopljenog vozila izašao kroz prozor.

U Dolini Dragnonje i u Seči poplavljeni su mnoge ulice i putevi, dok je u Padni oštećeno osam porodičnih kuća. Vjetar je oštetio i Osnovnu školu u Kopru kao i krov tribine Bonifika.

Prema riječima gradonačelnika Kopra Aleša Bržana, kroz ovaj grad prošlo je nekoliko olujnih talasa. Vjetar je odnio između 10 i 15 krovova, a veliki broj vozila je poplavljen.

Tomaž Primožič/Bobo

Tokom nevremena na obali, grom je udario u muškarca na području Luke Koper. Uspješno je reanimiran na mjestu i prevezen u bolnicu.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Janko (Franjo) Petrović – Romo sa Otigošća

Preminuo je Janko (Franjo) Petrović – Romo sa Otigošća u 76. godini života. Ukop i …