fbpx
Petak , 19 Jula 2024

Zejna Babić u tri mjeseca postala doktorica medicine i hafiza

Podsjetimo se jedne posebne priče, koja nas može činiti ponosnim na našu omladinu poput hfz. i dr. Zejne.

Dom Hasana i Zijade Babić u džematu Frkati u Klokotnici, maloj općini Doboj-Istok, prije dvije godine bio je pun radosti, sreće, ali i gostiju koji su dolazili da s njima podijele radost te da čestitaju njihovoj kćerki Zejni  dvije vrijedne titule koje je stekla u nešto više od tri mjeseca.

Novo slavlje

 

Ova svestrana djevojka diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Sarajevu s visokom ocjenom 8,7 i stekla zvanje doktorice medicine, a samo par mjeseci kasnije, pred komisijom za hifz Rijaseta IZBiH, proučila je posljednje ajete iz Kur'ana i ponijela titulu hafize.

Stjecanjem titula doktorice i hafize sa samo 26 godina Zejna je pokazala kako se, uz volju i želju, sve može postići. U isto vrijeme polagati ispite na medicini i učiti hifz, ali i usrećiti svoje roditelje i brata Dženana, veliki je uspjeh.

– Zahvalni smo Bogu što nas je usrećio našom djecom. Ponosni smo na Zejnu, zaslužila je svaku pohvalu – kaže otac Hasan Babić.

 

Zejna Babić: Dvije vrijedne titule.

Okončala ispite

Zejna je tada izjavila kako je sretna što ju je dragi Bog nagradio znanjem.

– Zahvalna sam svojim roditeljima, profesorima, mentorima. Borila sam se da pokažem da hoću i mogu, pa sam u gimnaziji bila učenica generacije, išla sam na brojna takmičenja. Na četvrtoj godini studija počela sam izučavati hifz. Desilo se da u kratkom roku okončam ispite na oba kolosijeka i zbog toga sam veoma sretna – govori ona.

Pročitajte i ovo

Sukob Hamdije Ramulja, supruge i Alije Bukvića: Optužbe za krađu i intervencija policije u selu Božići

U proteklim danima, društvene mreže potresao je sukob poznatog YouTubera Hamdije Ramulja i njegove supruge …