fbpx
Nedjelja , 26 Maja 2024

Kiša “poremetila” slavlje na Čevljanskoj koridi

Čevljanska korida danas bi trebala okupiti hiljade posjetilaca iz svih krajeva Bosne i Hercegovine, a, prema najavama organizatora, stižu i posjetioci iz zemalja iz okruženja.

Čevljanska korida ima tradiciju dugu sedam decenija i ona je bez konkurencije najpopularnija u regionu.

Na Čevljanskom polju jučer su se okupili najvjerniji fanovi. Njih nekoliko hiljada je uživalo u iću i piću, a igralo se i kolo.

Održan i tradicionalni turnir u malom fudbalu.

“Posjetioci koji su došli dan ranije prije glavnog događaja uživaju u prelijepoj prirodi na 1000 metara nadmorske visine uz muziku i piće. Fešta će biti do ponoći. Ovdje su svi koji žele da se provesele i da zaborave svakodnevnicu dobro došli. Svečano otvorenje Čevljanske koride je u nedjelju u 12 sati. Borbe bikova počinju u 17 sati”, poručuju iz udruženja Tradicionalna Čevljanska korida.

Bikovi iz cijele Bosne i Hercegovine ukrstit će rogove na Čevljanskom polju.

Najviše pažnje privlači borba bikova koji su u vlasništvu porodice Brajković iz Kiseljaka, koja je poznata po svojoj uspješnoj građevinskoj firmi, te mesne industrije Bajra.

Naime, u udarnoj borbi Čevljanske koride rogove će ukrstiti Zlatonja, koji je aktuelni šampion srednje kategorije do 850 kilograma porodice Brajković, a njegov izazivač je Gareša, koji je u vlasništvu mesne industrije Bajra iz Travnika.

Pročitajte i ovo

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća

Preminuo je Jozo (Anto) Miletić sa Otigošća u 94. godini života. Ukop i misa zadušnica …