fbpx
Ponedjeljak , 27 Maja 2024

Podignuta optužnica nakon što je beba pala na pod u Foči: Primili mito…

Republičko javno tužilaštvo RS podiglo je optužnicu protiv specijaliste ginekologije i akušerstva dr Vladimira Čančara i medicinske sestre Gordane Sokolović, zaposlenih u Univerzitetskoj bolnici Foča, jer su primili mito kako bi 19. avgusta prošle godine porodili J.V., a beba je medicinskom osoblju pala na pod i zadobila teške povrede glave.

Tužilaštvo nije aboliralo ni oca povrijeđene bebe Danijela Vesića, koga su optužili za davanje mita. Poslije životne drame koju je porodica Vesić prošla sa oporavkom djeteta, u tužilaštvu su smatrali da i otac mora snositi odgovornost jer je prije poroda bebe Čančara i Sokolović “počastio” sa 500 KM. Optužnicu je potvrdio Okružni sud u Banjaluci.

– Optužnicom Čančaru je na teret stavljeno da je 18. avgusta primio mito u iznosu od 400 KM, a medicinska sestra Sokolović mito u iznosu od 100 KM kako bi carskim rezom porodili Jovanu Vesić, Danijelovu suprugu. Istom optužnicom Danijel je optužen za davanje mita u iznosu od 500 KM – otkrili su izvori iz tužilaštva.

Sutradan ujutro Jovana Vesića je rodila djevojčicu J.V. koja je, nakon porođaja, pala na pod medicinskom osoblju. Beba je zadobila povrede glave, odnosno obostranu frakturu lobanje i hematom. Ukazana joj je pomoć, ali se njeno zdravstveno stanje ubrzo pogoršalo zbog čega je upućena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je hitno operisana.

Pročitajte i ovo

Akcija u SBK: Sarajlije pod blinkerima i s policijskom značkom prevozili kilogram speeda

Policija u Travniku uhapsila je tri osobe iz Sarajeva koje su putničkim motornim vozilom VW …